Zajednička sednica kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba

Utorak, 16.10.2018 | Aktuelnosti

Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije, koji je prvi put predvodio novopostavljeni načelnik general-potpukovnik Milan Mojsilović, održana je danas u Vojnoj ustanovi Morović.

Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije, koji je prvi put predvodio novopostavljeni načelnik general-potpukovnik Milan Mojsilović, održana je danas u Vojnoj ustanovi Morović. Sednicom je rukovodio ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Uz redovno referisanje o ključnim aktivnostima i stanju u sistemu odbrane, u fokusu današnje sednice bilo je upoznavanje ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije sa pripremama za predstojeću vežbu, koja će biti izvedena na četiri lokacije širom Srbije, sa velikim brojem učesnika i sredstava.

Na današnjoj zajedničkoj sednici Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije, razmatrane su buduće organizacione promene u Vojsci Srbije, kao i bezbednosna situacija i bezbednosni izazovi u zemlji i regionu.

Posebno je analizirana borbena gotovost Vojske Srbije kao i sprovođenje naređenja Vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića na podizanju nivoa obučenosti i opremljenosti pripadnika Vojske Srbije i mera za podizanje standarda pripadnika Vojske Srbije.

Povezane vesti