Takmičenje u vojnim veštinama PVO jedinica malog dometa

Ponedeljak, 2.7.2018 | Obuka

Na aerodromu Batajnica je prošle nedelje održano takmičenje artiljerijsko-raketnih jedinica Vojske Srbije za protivvazduhoplovna dejstva na protivavionskom topu 40 mm bofors.

U okviru trenažnih i kontrolno-trenažnih gađanja artiljerijsko-raketnih jedinica Vojske Srbije za protivvazduhoplovna dejstva malog dometa, protekle nedelje je na aerodromu Batajnica održano takmičenje u kolektivnim vojnim veštinama na protivavionskom topu 40 mm bofors.

Takmičila su se po dva najbolja topovska odeljenja 40 mm bofors iz sastava Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, pod budnim okom sudija i uz podršku svih ostalih artiljerijsko-raketnih diviziona za protivvazduhoplovna dejstva (ard PVD) Vojske Srbije.

Najuspešniji su bili pripadnici Prvog odeljenja Kopnene vojske, iz sastava 25. ard PVD, drugo mesto je izborilo Prvo odeljenje RV i PVO, iz sastava 98. ard PVD, dok je treće mesto pripalo Drugom odeljenju RV i PVO, iz sastava 177. ard PVD. Komandirima odeljenja je pehare uručio zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Sava Milenković.

Pripadnike artiljerijsko-raketnih jedinica za PVD malog dometa sledeće nedelje očekuje bojevo gađanje ciljeva u vazduhu na poligonu „Pasuljanske livade“.

Povezane vesti