Predsednik Vučić: Vojska Srbije uvek je bila odraz snage Srbije

Subota, 12.10.2019 | Iz jedinica
— Vojska Srbije uvek je bila odraz snage Srbije. Koliko je Srbija snažnija i jača, toliko će biti snažnija i njena vojska — rekao je predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina, načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i komandanta Kopnene Vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji, obišao pripadnike 37. i 38. mehanizovanog bataljona Treće brigade kopnene vojske.

Predsednik Vučić je pripadnicima Vojske Srbije zahvalio što štite, čuvaju i brane otadzbinu i rekao da se dobro oseća u ulozi vrhovnog komandanta kada vidi spremne, obučene vojnike koji Srbiju vole više od svega.

— Došao sam zbog dve stvari. Jedna je ta da vam kažem da ćemo nastaviti snažnije opremanje, ulaganje u oružje, ali istovremeno uz rast plata, uz neuporedivo lakšu mogućnost za vas da rešite svoja stambena pitanja, uz neuporedivo bolji vaš životni standard. Već od novembra, dakle u decembru, imaćete prvu platu uvećanu za devet procenata, a verujem da ćemo i u godinama koje dolaze svake godine moći to da vam obezbedimo, da znate da vam je vojnički posao siguran posao, da vaša porodica na to može da se osloni — najavio je predsednik Vučić.

Vrhovni komandant je rekao da prisustvo vojske mnogo znači žiteljima Kuršumlijskog kraja, kako u bezbednosnom, tako i ekonomskom smislu.

— Želimo dodatno da pojačamo ovaj deo Toplice, ovaj deo Srbije i zato ćemo u Kuršumliji imati još oko 400 vojnika. To će biti dodatna snaga i dodatni ekonomski podstrek za naš narod i za naše ljude koji treba da žive u Kuršumliji. Ovo će nam biti jedan od najsnažnijih centara u čitavoj zemlji — poručio je predsednik Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da zna koliko pripadnici Vojske Srbije vole vojsku i koliko su posvećeni njenom napretku, kao i napretku Srbije.

— Hvala vam za to što znam da, svi znate ukoliko zatreba, morate da razmišljate o tome da vaši životi u jednom trenutku ništa ne moraju da znače, za to ste školovani, za to ste plaćeni i beskrajno vam hvala za bezgraničnu ljubav prema srpskoj otadzbini, a ja ću dati sve od sebe i mi ćemo dati sve od sebe da vas nikada u takvu situaciju ne dovedemo — rekao je vrhovni komandant Vojske Srbije.

U kasarni je priređen i prikaz obuke mehanizovane čete i čete za podršku po temi "Priprema mehanizovane čete i čete za podršku za marš i izvršenje marša", nakon kojeg je predsednik Vučić obišao sklonište u krugu kasarne koje je pogođeno za vreme NATO agresije i položio venac na spomenik pripadnicima 354. pešadijske brigade koji su tada stradali.

Povezane vesti