Obilazak rekonstruisanih objekata u kasarni u Loznici

Sreda, 9.12.2020 | Iz jedinica
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, obišao je danas kasarnu „Podnarednik Momčilo Gavrić“ u Loznici.

Nakon referisanja o do sada preduzetim merama i planovima za revitalizaciju kasarne, ministar odbrane je obišao objekte za smeštaj, kao i objekte na kojima je do sada izvršena rekonstrukcija.

Ministar Stefanović je poručio da je obnova te kasarne veoma važan projekat i da će u naredne dve godine, kako je planom predviđeno, biti završena kompletna rekonstrukcija i izgradnja ove kasarne, objekata za smeštaj vojnika, komande i svih pratećih objekata koji će omogućiti da ovde bude smešten moderan pešadijski bataljon u skladu sa svetskim standardima.

— Danas smo razmatrali šta sve možemo da učinimo kako bi dodatno stimulisali mlade da odaberu vojničku profesiju. Pored povećanja plata koja su dogovorena sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, značajnu ulogu u tome imaće i poboljšanje uslova rada, poput ovakve izgradnje moderne kasarne — ocenio je ministar odbrane.

Ministar se zahvalio, ovom prilikom, gradonačelniku Loznice Vidoju Petroviću na podršci koju je lokalna samouprava pružila tokom dosadašnjih radova u kasarni.

— Ovo je veoma važan projekat, zato što hoćemo da ovde u Loznici imamo jedan deo naše vojske i da razvijamo našu vojsku u svim delovima zemlje. Cilj nam je da povećavamo naše kapacitete, ali i da kroz zapošljavanje u vojsci popunjavamo njene resurse — istakao je ministar Stefanović.

Kasarna u Loznici nosi ime „Podnarednik Momčilo Gavrić“, umesto prethodnog imena „Klupci“, u znak sećanja na najmlađeg podnarednika srpske vojske u Prvom svetskom ratu, koji se kao osmogodišnji dečak priključio Šestom artiljerijskom puku Drinske divizije.

Povezane vesti