Pripadnici Vojske Srbije i danas u pravo vreme i na pravom mestu

Ponedeljak, 19.6.2017 | Aktuelnosti

Tokom obavljanja svojih redovnih dužnosti i obaveza, pripadnici Vojske Srbije još jednom su pokazali da su uvek uz svoj narod i da na njihovu pomoć mogu da računaju kad god im zatreba.

Pripadnici Zajedničkih snaga Vojske i Policije, angažovani na obezbeđenju dela državne granice, pronašli su dvoje dece starosti 16 i 9 godina, iz sela Dragovita kod Poganova – u opštini Dimitrovgrad, koja su se sinoć u večernjim satima izgubila čuvajući stoku.

Nestanak dece prijavio je otac na jednom od punktova Zajedničkih snaga. Hitrom reakcijom komande i pripadnika Zajedničkih snaga, veoma brzo otpočela je potraga za decom, koja su nakon celonoćne potrage, jutros oko 10 sati pronađena na putu za selo Petačince.

Pripadnici Zajedničkih snaga Vojske i Policije, odveli su decu do Zdravstvenog centra u Dimitrovgradu, gde će im biti utvrđeno zdravstveno stanje.

-  Pripadnici Zajedničkih snaga Vojske i Policije izvršavaju svoje zadatke obezbeđenja državne granice, sprečavanja ilegalnih prelazaka granice i pokušaja krijumčarenja ljudi. Ovaj put, kao i mnogo puta ranije izašli smo u susret zahtevima lokalnih meštana i uspeli da pronađemo decu koja su se izgubila. Briga o stanovništvu će i ubuduće biti jedan od najvažnijih zadataka za sve vojnike i policajce angažovane na ovom zadatku – rekao je komandant Zajedničkih snaga, pukovnik Vladeta Baltić.

Takođe, tokom radova pripadnika 1. pontonirskog bataljona Rečne flotile na sklapanju pontonskog mosta preko reke Dunav, do plaže Lido u Zemunu, naleteo je aluminijumski čamac u privatnom vlasništvu zahvaćen vatrom.

- Pripadnici 1. pontonirskog bataljona videli su kako iz zapaljenog čamca iskače stariji čovek i odmah su doplivali do njega i izvukli ga na obalu plaže Lido. Tamo mu je naša doktorka ukazala prvu pomoć, rekao je komandant 1. pontonirskog bataljona Rečne flotile potpukovnik Siniša Marinković.

On je dodao da je postavljeni pontonski most praktično zaustavio zapaljeni čamac u pokretu i sprečio moguću veću katastrofu jer je zapaljena buktinja pretila da zapali čamce u marini u Zemunu.

- Vatrogasci su stigli na mesto događaja i uspeli su da ugase požar. Na sreću, pontonski most nije mnogo oštećen, nastala su samo manja oštećenja od vatre, ali mi nastavljamo da radimo po planu dok ne spojimo Veliko ratno ostrvo sa levom obalom Dunava, poručio je potpukovnik Marinković. 

Povezane vesti