Završen inspekcijski nadzor dela snaga za hitno reagovanje

Četvrtak, 9.3.2017 | Obuka

Provera operativnih sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije za hitno reagovanje koja je počela znakom za uzbunu u Operativnom centru VS pre tri dana, završena je noćas na više lokacija širom Srbije.

Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je sinoć deo snaga na Samostalnom automatizovanom strelištu „Međa“ kraj Bojnika.
 
- Vanrednom inspekcijom dela snaga za hitno reagovanje obuhvaćen je deo snaga iz Specijalne brigade i Vojne policije. Inspekcijski nadzor je vršen na više lokacija u Srbiji i večeras sam se ovde lično uverio, nakon dnevnog i noćnog bojevog gađanja, da su jedinice u potpunosti pripremljene za sve zadatke – konstatovao je ministar Đorđević.
 
U Vojsci Srbije, naglasio je ministar odbrane, sprovode se redovni i vanredni inspekcijski nadzori, a ovako kompleksan vid provere snaga izvršen je prvi put nakon više decenija.

- Na različitim lokacijama, u isto vreme, proveravane su sposobnosti više jedinica u sastavu snaga za hitno reagovanje. Sa ovakvom praksom nastavićemo i ubuduće, jer se pokazalo da se na ovaj način podižu operativne sposobnosti Vojske Srbije – istakao je ministar Đorđević.
 
Provera sposobnosti dela snaga za hitno reagovanje završena je sinoć izvođenjem dnevno noćnih bojevih gađanja na strelištima i poligonima u blizina Bojnika, Valjeva i Vršca.

U Inspektoratu odbrane, danas je izvršena i analiza vanrednog inspekcijskog nadzora kojom je rukovodio direktor Inspektorata odbrane general-major Goran Radovanović. General Radovanović je konstatovao da su snage za hitno reagovanje u potpunosti odgovorile svim zahtevima inspektora i pokazale zavidan nivo osposobljenosti za izvršenje složenih zadataka.

Povezane vesti