Načelnik Generalštaba u poseti Severnoj Makedoniji

Sreda, 5.2.2020 | Međunarodna saradnja
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u zvaničnoj poseti Republici Severnoj Makedoniji, tokom koje će sa najvišim zvaničnicima te zemlje razgovarati o bilateralnoj saradnji u oblasti odbrane.

General Mojsilović je danas u Skoplju imao susret sa načelnikom Generalštaba Armije Republike Severne Makedonije general-potpukovnikom Vaskom Đurčinovskim, na čiji poziv boravi u poseti toj zemlji.

Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, iskustvima u angažovanju vojnih kapaciteta tokom migrantske krize, kao i o mogućnostima za unapređenje bilateralne vojne saradnje u oblastima od obostranog interesa. Domaćinima je predloženo da težište saradnje u narednom periodu bude na zajedničkim aktivnostima Vojske Srbije i Armije Republike Severne Makedonije u domenu obuke i zajedničkih vežbi.

Tokom boravka u Republici Severnoj Makedoniji, načelnik Generalštaba Vojske Srbije sastao se i sa zamenikom ministra odbrane. U nastavku posete imaće sastanak sa predsednikom Republike Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, a nakon toga posetiće Centar za obuku pilota i jedinicu specijalnih snaga makedonske vojske.

Povezane vesti