VOJSKA SRBIJE

Primopredaja...

Primopredaja dužnosti komandanta Centra ABHO

02.08.2018 | Iz jedinica U kruševačkoj kasarni „Car Lazar“ u utorak je, u prisustvu zamenika komandanta Komande za obuku, održana svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta Centra ABHO.
Plakete za najbolje...

Plakete za najbolje na prvom međunarodnom takmičenju vojnih vozača

18.05.2018 | Međunarodna saradnja Svečanom ceremonijom i dodelom priznanja za najbolje učesnike danas je, u kraljevačkoj kasarni „Ribnica“, završeno prvo međunarodno takmičenje vojnih vozača.
Ministar odbrane...

Ministar odbrane položio venac na Avali povodom Dana Vojske Srbije

23.04.2018 | Kultura i tradicija Povodom Dana Vojske Srbije, u ime predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, danas je položio ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Uručenje...

Uručenje odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

19.04.2018 | Aktuelnosti U okviru proslave Dana Vojske Srbije – 23. aprila, danas su u Domu Garde na Topčideru pripadnicima MO i VS uručena odlikovanja iz nadležnosti predsednika i vrhovnog komandanta Republike Srbije.
Položene vojničke...

Položene vojničke zakletve

23.03.2018 | Aktuelnosti Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka i slušaoci klase rezervnih oficira Vojne akademije položili su danas zakletvu u kasarnama u Leskovcu i Valjevu.
Osmi mart obeležen...

Osmi mart obeležen u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije

08.03.2018 | Aktuelnosti U komandama i jedinicama Vojske Srbije danas je prigodnim svečanostima obeležen 8. mart – Međunarodni dan žena.
Od početka godine u...

Od početka godine u Vojsku Srbije primljeno 223 profesionalnih pripadnika

19.02.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, prisustvovali su danas obuci u Centru za obuku Kopnene vojske u šabačkoj kasarni „Cerski junaci“.
Načelnik...

Načelnik Generalštaba obišao jedinice u Zaječaru

23.11.2017 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas jedinice Vojske Srbije stacionirane u kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru i izvršio informisanje ovih jedinica.
Obeležen Dan...

Obeležen Dan Komande za razvoj Banatske brigade

18.11.2017 | Kultura i tradicija U zrenjaninskoj kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ u petak je održana svečana akademija povodom 17. novembra – Dana Komande za razvoj Banatske brigade.
Obeležen Dan vojnih...

Obeležen Dan vojnih padobranaca

13.10.2017 | Kultura i tradicija Pripadnici i veterani 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade, uz prisustvo brojnih gostiju, obeležili su danas u kasarni ,,Aerodrom” u Nišu Dan vojnih padobranaca - 14. oktobar.