OBVT LAZAR 3

Vek pobednika...

Vek pobednika 1918-2018: vežba na poligonu Pešter

10.11.2018 | Obuka Na privremenom poligonu „Pešter“ vežbu „Borbena grupa na maršu sa prelaskom u napad“ izvela je Druga brigada Kopnene vojske, u sadejstvu sa Četvrtom brigadom Kopnene vojske i jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.
Zajedničko...

Zajedničko uvežbavanje Prve brigade i Rečne flotile

27.04.2018 | Obuka Pripadnici Prve brigade kopnene vojske i Rečne flotile izveli su juče u Šapcu, na Savi, zajedničko uvežbavanje u uspostavljanju i održavanju skelskog mesta prelaska i napadu taktičke grupe sa nasilnim prelaskom reke.
Ponosni na naš...

Ponosni na naš oklop

31.10.2017 | Aktuelnosti Povodom Dana oklopnih jedinica ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas jedinice Druge brigade kopnene vojske razmeštene u kasarni ''Jovan Kursula'' u Kraljevu.
Taktička vežba sa...

Taktička vežba sa bojevim gađanjem 15. tenkovskog bataljona

10.03.2017 | Obuka Pripadnici 15. tenkovskog bataljona Prve brigade KoV juče su, na poligonu „Pasuljanske livade“, završili taktičku vežbu sa bojevim gađanjem po temi „Tenkovska četa na maršu sa prelaskom u napad“.
Prvo gađanje na...

Prvo gađanje na minijaturnom strelištu oklopnih jedinica

25.04.2014 | Obuka Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovao je danas prvom pokaznom gađanju iz tenkovskog naoružanja na obnovljenom minijaturnom strelištu oklopnih jedinica „Bubanj potok“, koje je posle više od dve decenije ponovo u funkciji.
Specijalistička...

Specijalistička obuka nišandzija na Pasuljanskim livadama

21.11.2008 | Obuka Vojnici septembarske generacije iz Centra za obuku Kopnene vojske u Požarevcu, izveli su, na intervidovskom poligonu Pasuljanske livade, završno gađanje iz tenka M-84. Nišandzije su izvršile bojna gađanja iz pokreta, sa različitim ciljevima, daljinama i naoružanjem.