VOJSKA SRBIJE

Kurs analize...

Kurs analize radiološki i hemijski kontaminiranih uzoraka u Centru ABHO

17.10.2018 | Međunarodna saradnja U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije u Kruševcu u toku ove sedmice realizuje se međunarodni Osnovni kurs analize radiološki i hemijski kontaminiranih uzoraka.
General Mojsilović...

General Mojsilović sa delegacijima ARJ za PVD i ABH službe

27.09.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović primio je danas delegacije artiljerijsko-raketnih jedinica za PVD i ABH službe.
Kurs RHB...

Kurs RHB dekontaminacija u Centru ABHO

17.09.2018 | Obuka U Centru ABHO u kruševačkoj kasarni „Car Lazar“ danas je počeo međunarodni kurs „Radiološko-hemijsko-biološka dekontaminacija“.
Primopredaja...

Primopredaja dužnosti komandanta Centra ABHO

02.08.2018 | Iz jedinica U kruševačkoj kasarni „Car Lazar“ u utorak je, u prisustvu zamenika komandanta Komande za obuku, održana svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta Centra ABHO.
Inspektori...

Inspektori Ujedinjenih nacija na obuci u Centru ABHO

18.06.2018 | Obuka U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) Vojske Srbije u Kruševcu u toku je obuka inspektora Organizacije za zabranu hemijskog oružja Ujedinjenih nacija.
General Diković...

General Diković primio kandidate za izaslanike odbrane

07.06.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu sa budućim izaslanicima odbrane Republike Srbije.
Obuka mađarskih...

Obuka mađarskih vojnika u Centru ABHO

29.05.2018 | Obuka U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) u Kruševcu juče je počela obuka pripadnika Oružanih snaga Mađarske sa realnim toksičnim hemikalijama.
Vežbom Balkanski...

Vežbom Balkanski odgovor 2018 protiv zajedničkih pretnji

25.05.2018 | Obuka „Svet se menja, i to na gore, i postaje sve nebezbednije mesto u kome nam različite pretnje dolaze s različitih strana“, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin obraćajući se učesnicima multinacionalne civilno-vojne vežbe „Balkanski odgovor 2018“ na poligonu „Ravnjak“ kod Kruševca.
Vod Sektora za...

Vod Sektora za vanredne situacije na obuci u Centru ABHO

26.04.2018 | Obuka U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije u Kruševcu juče i danas je realizovana obuka voda radiološko-hemijsko-biološke (RHB) civilne zaštite Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.
Međunarodni kurs...

Međunarodni kurs biološkog oružja i toksikologije u Centru ABHO

19.03.2018 | Međunarodna saradnja U Centru ABHO u Kruševcu danas je počeo međunarodni „Osnovni kurs biološkog oružja i toksikologije“, koji se realizuje kao zajednički projekat vojski Srbije, Crne Gore i NR Kine, kao i INN „Vinča“.