VOJSKA SRBIJE

Primopredaja...

Primopredaja dužnosti komandanta Centra ABHO

02.08.2018 | Iz jedinica U kruševačkoj kasarni „Car Lazar“ u utorak je, u prisustvu zamenika komandanta Komande za obuku, održana svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta Centra ABHO.
Inspektori...

Inspektori Ujedinjenih nacija na obuci u Centru ABHO

18.06.2018 | Obuka U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) Vojske Srbije u Kruševcu u toku je obuka inspektora Organizacije za zabranu hemijskog oružja Ujedinjenih nacija.
General Diković...

General Diković primio kandidate za izaslanike odbrane

07.06.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu sa budućim izaslanicima odbrane Republike Srbije.
Obuka mađarskih...

Obuka mađarskih vojnika u Centru ABHO

29.05.2018 | Obuka U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) u Kruševcu juče je počela obuka pripadnika Oružanih snaga Mađarske sa realnim toksičnim hemikalijama.
Vežbom Balkanski...

Vežbom Balkanski odgovor 2018 protiv zajedničkih pretnji

25.05.2018 | Obuka „Svet se menja, i to na gore, i postaje sve nebezbednije mesto u kome nam različite pretnje dolaze s različitih strana“, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin obraćajući se učesnicima multinacionalne civilno-vojne vežbe „Balkanski odgovor 2018“ na poligonu „Ravnjak“ kod Kruševca.
Vod Sektora za...

Vod Sektora za vanredne situacije na obuci u Centru ABHO

26.04.2018 | Obuka U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije u Kruševcu juče i danas je realizovana obuka voda radiološko-hemijsko-biološke (RHB) civilne zaštite Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.
Međunarodni kurs...

Međunarodni kurs biološkog oružja i toksikologije u Centru ABHO

19.03.2018 | Međunarodna saradnja U Centru ABHO u Kruševcu danas je počeo međunarodni „Osnovni kurs biološkog oružja i toksikologije“, koji se realizuje kao zajednički projekat vojski Srbije, Crne Gore i NR Kine, kao i INN „Vinča“.
Izaslanik odbrane...

Izaslanik odbrane Indije u poseti Centru ABHO

01.03.2018 | Međunarodna saradnja Izaslanik odbrane Republike Indije u Srbiji pukovnik Tapas Kumar Misra posetio je juče Centar atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije u Kruševcu.
Promenadni defilei...

Promenadni defilei vojnih orkestara i prikaz naoružanja po gradovima

14.02.2018 | Kultura i tradicija U susret Danu državnosti, Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije izveo je danas u centru Beograda promenadni defile od Trga republike i Knez Mihailove ulice do Vojnog muzeja.
Ministar odbrane u...

Ministar odbrane u kruševačkoj kasarni Car Lazar

09.02.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je realizaciji dela obuke u kasarni „Car Lazar“ u Kruševcu i posetio Centar atomsko-biološko-hemijske odbrane.