VOJSKA SRBIJE

Vod Sektora za...

Vod Sektora za vanredne situacije na obuci u Centru ABHO

26.04.2018 | Obuka U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije u Kruševcu juče i danas je realizovana obuka voda radiološko-hemijsko-biološke (RHB) civilne zaštite Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.
Međunarodni kurs...

Međunarodni kurs biološkog oružja i toksikologije u Centru ABHO

19.03.2018 | Međunarodna saradnja U Centru ABHO u Kruševcu danas je počeo međunarodni „Osnovni kurs biološkog oružja i toksikologije“, koji se realizuje kao zajednički projekat vojski Srbije, Crne Gore i NR Kine, kao i INN „Vinča“.
Izaslanik odbrane...

Izaslanik odbrane Indije u poseti Centru ABHO

01.03.2018 | Međunarodna saradnja Izaslanik odbrane Republike Indije u Srbiji pukovnik Tapas Kumar Misra posetio je juče Centar atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije u Kruševcu.
Promenadni defilei...

Promenadni defilei vojnih orkestara i prikaz naoružanja po gradovima

14.02.2018 | Kultura i tradicija U susret Danu državnosti, Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije izveo je danas u centru Beograda promenadni defile od Trga republike i Knez Mihailove ulice do Vojnog muzeja.
Ministar odbrane u...

Ministar odbrane u kruševačkoj kasarni Car Lazar

09.02.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je realizaciji dela obuke u kasarni „Car Lazar“ u Kruševcu i posetio Centar atomsko-biološko-hemijske odbrane.
Trening inspektora...

Trening inspektora OPCW u Centru ABHO

01.11.2017 | Međunarodna saradnja U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane u Kruševcu danas je počeo devetodnevni trening kurs inspektora za kontrolu hemijskog oružja Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW).
Međunarodni kurs...

Međunarodni kurs biološkog oružja i toksikologije u Centru ABHO

18.10.2017 | Obuka U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije u Kruševcu u toku je realizacija Osnovnog kursa biološkog oružja i toksikologije.
Otvorena...

Otvorena toksikološka ambulanta u Centru ABHO

16.10.2017 | Međunarodna saradnja U Centru ABHO je danas otvorena toksikološka ambulanta, za koju je opremu doniralo Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške.
Obeležen Dan ABH...

Obeležen Dan ABH službe

28.09.2017 | Obuka U Kruševcu je danas obeležen Dan atomsko-biološko-hemijske službe, 85 godina postojanja i 10 godina od formiranja 246. bataljona ABHO.
Međunarodni kurs u...

Međunarodni kurs u Centru ABHO

11.09.2017 | Obuka U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije u Kruševcu danas je počeo međunarodni kurs RHB dekontaminacije.