Počasna...

Počasna artiljerijska paljba povodom Dana pobede

08.05.2019 | Kultura i tradicija Obeležavanje 9. maja – Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, započelo je danas počasnom artiljerijskom paljbom sa Savske terase na Kalemegdanu.
Počasna...

Počasna artiljerijska paljba povodom Dana Vojske Srbije

22.04.2019 | Kultura i tradicija Povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije, izvršena je počasna artiljerijska paljba na Savskoj terasi na Kalemegdanu, kojoj su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović.
Počasna...

Počasna artiljerijska paljba povodom Dana državnosti

14.02.2019 | Kultura i tradicija Povodom Dana državnosti Republike Srbije, danas je na Savskoj terasi na Kalemegdanu Garda Vojske Srbije izvršila počasnu artiljerijsku paljbu sa deset plotuna iz šest oruđa.
Počasna paljba...

Počasna paljba povodom Dana primirja

10.11.2018 | Kultura i tradicija Povodom 11. novembra Dana primirja u Prvom svetskom ratu, na Savskoj terasi Kalemegdanskog parka izvršena je počasna artiljerijska paljba sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.
Počasna paljba...

Počasna paljba povodom Dana pobede

08.05.2018 | Kultura i tradicija Povodom 9. maja – Dana pobede nad fašizmom, pripadnici Garde Vojske Srbije izvršili su večeras počasnu paljbu sa Savske terase na Kalemegdanu ispaljivanjem deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.
Počasna...

Počasna artiljerijska paljba i egzercir Garde povodom Dana Vojske Srbije

22.04.2018 | Kultura i tradicija Povodom 23. aprila - Dana Vojske Srbije u Beogradu je, na Savskoj terasi na Kalemegdanu, izvršena počasna artiljerijska paljba, kojoj su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.
Počasnom paljbom...

Počasnom paljbom otvoreni Dani Beograda

16.04.2018 | Aktuelnosti Počasna paljba, na Savskoj terasi na Kalemegdanu, s tri plotuna iz pet artiljerijskih oruđa Garde Vojske Srbije, označila je početak jedinstvene manifestacije „Dani Beograda“.
Počasna...

Počasna artiljerijska paljba povodom Dana državnosti

14.02.2018 | Kultura i tradicija Povodom obeležavanja 15. februara – Dana državnosti Republike Srbije, danas su na Beogradskoj, Niškoj i Petrovaradinskoj tvrđavi izvršene počasne artiljerijske paljbe.
Počasna...

Počasna artiljerijska paljba povodom Dana primirja

10.11.2017 | Kultura i tradicija Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, danas je sa Savske terase na Kalemegdanu, izvedena počasna artiljerijska paljba sa deset plotuna. Paljbu je izveo počasni bataljon Garde Vojske Srbije.