Ispraćaj visokih...

Ispraćaj visokih rukovodilaca Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

26.09.2017 | Aktivnosti NGŠ U Beogradu je danas održana svečanost na kojoj su uručena priznanja penzionisanim i premeštenim visokim rukovodiocima u Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske Srbije.
Predaja dužnosti...

Predaja dužnosti načelnika Uprave za planiranje i razvoj

26.06.2017 | Aktuelnosti Na današnjoj svečanosti u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, u prisustvu načelnika Generalštaba VS generala Ljubiše Dikovića, general-major Dušan Stojanović predao je dužnost Uprave za planiranje i razvoj.
Obeležena 202....

Obeležena 202. godišnjica Drugog srpskog ustanka

23.04.2017 | Kultura i tradicija U spomen kompleksu „Drugi srpski ustanak” u Takovu danas je obeležena 202. godišnjica od dana kada je 1815. doneta odluka o početku Drugog srpskog ustanka protiv Otomanske imperije.
Svečanost povodom...

Svečanost povodom Dana Vojske Srbije u Generalštabu

21.04.2017 | Kultura i tradicija U kasarni „Banjica-2“ u Beogradu danas je održan svečani skup povodom 23. aprila — Dana Vojske Srbije i prijem penzionisanih generala iz Generalštaba Vojske Srbije.
Uručena odlikovanja...

Uručena odlikovanja povodom Dana državnosti i Dana Vojske Srbije

20.04.2017 | Aktuelnosti Državna odličja, dodeljena pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom Dana državnosti i Dana Vojske Srbije, danas je u Domu Garde uručio izaslanik predsednika Republike Milorad Simić.
General Diković...

General Diković obišao sajam naoružanja i opreme „Partner 2013“

28.06.2013 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posetio je danas 6. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2013“.
Informisanje stranih...

Informisanje stranih vojnih predstavnika u Republici Srbiji

29.05.2013 | Aktuelnosti U Domu Garde u beogradskoj kasarni „Topčider“ danas je održano informisanje stranih vojnih predstavnika u Republici Srbiji o strukturi Vojske Srbije, pravcima razvoja i modernizacije, kao i o strategiji u pogledu Partnerstva za mir. Informisanjem je rukovodio general-major Dušan Stojanović, načelnik Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije.