VOJSKA SRBIJE

Nove smene...

Nove smene pripadnika VS u operacijama Evropske unije

12.07.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa pripadnicima Vojske Srbije koji će od ovog meseca biti angažovani u operacijama Evropske unije u Somaliji i Maliju.
Otvoren kurs o...

Otvoren kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama

23.04.2018 | Obuka U Centru za mirovne operacije u Beogradu danas je počeo petodnevni kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama na operativnom nivou (United Nations Protection of Civilians Course – Operational level).
Primopredaja...

Primopredaja dužnosti komandanta sektora Zapad u misiji UN u Centralnoafričkoj Republici

24.08.2017 | Multinacionalne operacije Pukovnik dr Milivoje Pajović koji je trenutno angažovan u misiji UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA), u narednom periodu vršiće dužnost komandanta sektora Zapad do postavljenja novog komandanta.
Oficir Vojske Srbije...

Oficir Vojske Srbije na novoj dužnosti u MINUSCA

09.03.2017 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković primio je danas pukovnika Milivoja Pajovića, koji će narednih godinu dana biti angažovan u mirovnoj operaciji UN u Centralnoafričkoj Republici.
Doček naših...

Doček naših mirovnjaka iz Centralnoafričke Republike

25.01.2017 | Multinacionalne operacije Pripadnici četvrtog kontingenta Vojske Srbije koji su prethodnih šest meseci angažovani na medicinskom zbrinjavanju osoblja u misiji UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) stigli su sinoć u Beograd.
General Draganić sa...

General Draganić sa mirovnjacima koji odlaze u misije EU

29.12.2016 | Multinacionalne operacije Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić razgovarao je danas sa štabnim oficirom i članovima medicinskog tima koji uskoro odlaze u mirovne operacije Evropske unije.
Vojska Srbije u...

Vojska Srbije u novoj misiji Evropske unije

15.12.2016 | Multinacionalne operacije Vojska Srbije danas započinje učešće u Misiji Evropske unije za obuku vojnih i bezbednosnih snaga Centralnoafričke Republike (EUTM RCA), upućivanjem medicinskog tima nivoa 1 i tima za hitnu medicinsku pomoć.
Završen...

Završen devetodnevni Kurs rodne ravnopravnosti

15.12.2016 | Obuka Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić večeras je u Centru za mirovne operacije zatvorio Kurs za obuku instruktora iz oblasti rodne ravnopravnosti.
Ispraćaj...

Ispraćaj kontingenta Vojske Srbije u misiju u Libanu

07.12.2016 | Multinacionalne operacije Svečani ispraćaj voda za zaštitu snaga u mirovnu operaciju Ujedinjenih nacija u Libanu održan je danas u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.
Završen Kurs za...

Završen Kurs za štabne oficire UN

02.12.2016 | Multinacionalne operacije U Centru za mirovne operacije danas je zatvoren Kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija, koji je pohađalo 26 slušalaca – 22 oficira Vojske Srbije, i po dva pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Oružanih snaga Mađarske.