Ispraćaj visokih...

Ispraćaj visokih rukovodilaca Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

26.09.2017 | Aktivnosti NGŠ U Beogradu je danas održana svečanost na kojoj su uručena priznanja penzionisanim i premeštenim visokim rukovodiocima u Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske Srbije.
Predaja dužnosti...

Predaja dužnosti zamenika komandanta Združene operativne komande

26.06.2017 | Aktuelnosti U prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, danas je izvršena predaja dužnosti zamenika komandanta Združene operativne komande.
Načelnik...

Načelnik Generalštaba primio oficire pred upućivanje u misije Atalanta i UNMIL

23.06.2017 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković razgovarao je danas s oficirima koji će u narednom periodu biti angažovani u mirovnim operacijama EU u Somaliji (EUNAVFOR Atalanta) i UN u Liberiji (UNMIL).
Završen Kurs za...

Završen Kurs za štabne oficire UN

09.06.2017 | Obuka U Centru za mirovne operacije u Beogradu danas je završen tronedeljni Kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija, koji su pohađala 34 slušaoca među kojima su dva pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i po jedan oficir oružanih snaga NR Kine i Belorusije.
General...

General Janićijević na sastanku zemalja članica Procesa saradnje ministara odbrane Jugoistočne Evrope

07.06.2017 | Obuka Zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Slavoljub Janićijević učestvovao je na sastanku zemalja članica Procesa saradnje ministara odbrane Jugoistočne Evrope u Podgorici
Prijem delegacije...

Prijem delegacije pravne službe

08.05.2017 | Kultura i tradicija U susret 10. maju — Danu pravne službe, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas delegaciju te službe, koju je predvodio potpukovnik Dušan Milosavić.
Počasna paljba...

Počasna paljba povodom Dana pobede

08.05.2017 | Kultura i tradicija Povodom obeležavanja 9. maja – Dana pobede, pripadnici Garde Vojske Srbije izvršili su danas počasnu paljbu ispaljivanjem 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa sa Savske terase na Kalemegdanu.
Ministar odbrane na...

Ministar odbrane na granici sa Republikom Makedonijom

01.05.2017 | Aktuelnosti Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je danas Zajedničke snage vojske i policije angažovane na zaštiti državne granice sa Republikom Makedonijom.
Generali...

Generali Janićijević i Heris obišli zajedničku patrolu u Kopnenoj zoni bezbednosti

26.04.2017 | Aktuelnosti Zamenik komandanta ZOK general-major Slavoljub Janićijević i pomoćnik komandanta NG Ohaja general-major Džon Heris obišli su danas pripadnike VS i KFOR-a angažovane u patroli u Kopnenoj zoni bezbednosti.
Počasna paljba...

Počasna paljba povodom Dana Vojske Srbije

22.04.2017 | Kultura i tradicija Po naređenju predsednika Republike Tomislava Nikolića, na Savskom šetalištu na Kalemegdanu, sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa, izvedena je počasna paljba povodom Dana Vojske Srbije.