Svečanost polaganja...

Svečanost polaganja vojničke zakletve u Leskovcu

21.06.2019 | Kultura i tradicija U leskovačkoj kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ održana je svečanost polaganja zakletve junske generacije vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka.
Vojne spomenice...

Vojne spomenice uručene pripadnicima 549. motorizovane brigade

28.05.2019 | Kultura i tradicija Pripadnicima 549. motorizovane brigade i članovima porodica poginulih starešina, vojnika i civilnih lica danas su u sali Narodnog pozorišta u Leskovcu uručene vojne spomenice povodom dvadesetogodišnjice odbrane otadzbine od NATO agresije.
Prijem martovske...

Prijem martovske generacije vojnika

01.03.2019 | Iz jedinica U centre za obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu danas je na služenje vojnog roka sa oružjem primljena martovska generacija vojnika.
Načelnik...

Načelnik Generalštaba čestitao praznike Treće brigade KoV i Trećeg centra za obuku

05.10.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović uputio je čestitke povodom Dana Treće brigade kopnene vojske i Dana Trećeg centra za obuku.
Vojnici, kadeti i...

Vojnici, kadeti i učenici položili vojničku zakletvu

21.09.2018 | Iz jedinica Svečanosti povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2018. godine“, kadeta, učenika srednje stručne vojne škole i slušalaca klase rezervnih oficira Vojne akademije i Vojnomedicinske akademije generacije „septembar 2018“ održane su danas u kasarnama u Somboru, Leskovcu i Valjevu.
Nova generacija...

Nova generacija vojnika počela služenje vojnog roka

01.09.2018 | Aktuelnosti U centre za obuku Vojske Srbije u kasarnama „Aerodrom“ u Somboru, „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu i „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu danas je primljena septembarska generacija vojnika.
Prijem vojnika...

Prijem vojnika junske generacije

02.06.2018 | Aktuelnosti U centrima za obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu služenje vojnog roka juče je počela junska generacija vojnika.
Položene vojničke...

Položene vojničke zakletve

23.03.2018 | Aktuelnosti Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka i slušaoci klase rezervnih oficira Vojne akademije položili su danas zakletvu u kasarnama u Leskovcu i Valjevu.
Prijem vojnika...

Prijem vojnika martovske generacije

01.03.2018 | Aktuelnosti U centre za obuku Vojske Srbije u kasarnama „Aerodrom“ u Somboru, „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu i „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu danas je primljena martovska generacija vojnika.
Analiza sposobnosti...

Analiza sposobnosti Komande za obuku i Teritorijalnih snaga

23.02.2018 | Aktuelnosti Analiza funkcionalnih sposobnosti Komande za obuku i operativnih sposobnosti Teritorijalnih snaga za 2017. godinu održana je danas u kasarni „Topčider“ u Beogradu.