Dan visokih zvanica...

Dan visokih zvanica na vežbi Platinasti lav 18

09.08.2018 | Međunarodna saradnja U sklopu multinacionalne vežbe „Platinasti lav 18“ na poligonu „Novo selo“ u Bugarskoj, na kojoj učestvuju i pripadnici 31. pešadijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske, juče je realizovan Dan visokih zvanica vežbe.
Brojnija vojska —...

Brojnija vojska — sigurnija Srbija

07.08.2018 | Civilno-vojna saradnja Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije iz zaječarskog garnizona koji pomažu domaćinstvima u Žagubici, gde su prethodnih dana poplave nanele veliku štetu.
Pripadnici Vojske...

Pripadnici Vojske Srbije pomažu u Žagubici

06.08.2018 | Civilno-vojna saradnja Tridesetak pripadnika Vojske Srbije od juče pomaže domaćinstvima u Žagubici kojima su prethodnih dana poplave nanele veliku štetu.
Pripadnici Vojske...

Pripadnici Vojske Srbije na vežbi u Bugarskoj

31.07.2018 | Međunarodna saradnja Multinacionalna vežba „Platinasti lav 18“, na kojoj učestvuje streljački vod iz sastava 31. pešadijskog bataljona Treće brigade, počela je juče, na poligonu „Novo selo“ u Republici Bugarskoj.
General Diković na...

General Diković na vežbi Timok 2018 podržanoj simulacijama

05.07.2018 | Obuka U Centru za obuku putem simulacija u Beogradu u toku je vežba 31. pešadijskog bataljona podržana računarskim simulacijama „Timok 2018“, čija je tema Pešadijski bataljon u napadu.
Svečanosti povodom...

Svečanosti povodom Dana Vojske u gradovima Srbije

23.04.2018 | Kultura i tradicija U prisustvu brojnih građana, na gradskim trgovima i ulicama u Kruševcu, Zaječaru, Pančevu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu danas su organizovane vojne svečanosti povodom Dana Vojske Srbije.
Vojska nastavlja da...

Vojska nastavlja da pomaže u odbrani od poplava

06.03.2018 | Aktuelnosti Pripadnici Vojske Srbije i danas pružaju pomoć stanovništvu u odbrani od poplava u Zaječaru, kao i na snabdevanju vodom za piće u opštini Bela Palanka.
Vojska Srbije...

Vojska Srbije pomaže u odbrani od poplava

05.03.2018 | Aktuelnosti Na poziv Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, pripadnici Komande za razvoj Timočke brigade i 31. pešadijskog bataljona angažovani su u odbrani od poplava u ovom gradu.
Načelnik...

Načelnik Generalštaba obišao jedinice u Zaječaru

23.11.2017 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas jedinice Vojske Srbije stacionirane u kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru i izvršio informisanje ovih jedinica.
Drugi deo taktičke...

Drugi deo taktičke vežbe „Stena 02“

23.10.2017 | Obuka Danas je počeo drugi deo taktičke vežbe „Stena 02“, koju izvode deklarisane jedinice Vojske Srbije za učešće u multinacionalnim operacijama u okviru Koncepta operativnih sposobnosti.