Odlikovanja povodom...

Odlikovanja povodom Dana državnosti Srbije

15.02.2019 | Kultura i tradicija Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je povodom Dana državnosti Srbije – 15. februara, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Svečanosti su prisustvovali i ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović.
Centralna proslava...

Centralna proslava Dana državnosti Srbije u Orašcu

15.02.2019 | Kultura i tradicija Centralna državna ceremonija povodom proslave Sretenja – Dana državnosti Srbije, održana je danas u memorijalnom kompleksu u Orašcu uz najviše državne i vojne počasti.
Počasna...

Počasna artiljerijska paljba povodom Dana državnosti

14.02.2019 | Kultura i tradicija Povodom Dana državnosti Republike Srbije, danas je na Savskoj terasi na Kalemegdanu Garda Vojske Srbije izvršila počasnu artiljerijsku paljbu sa deset plotuna iz šest oruđa.
Uručenje...

Uručenje odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

19.04.2018 | Aktuelnosti U okviru proslave Dana Vojske Srbije – 23. aprila, danas su u Domu Garde na Topčideru pripadnicima MO i VS uručena odlikovanja iz nadležnosti predsednika i vrhovnog komandanta Republike Srbije.
Ministar Vulin...

Ministar Vulin položio venac na Spomenik neznanom junaku

15.02.2018 | Kultura i tradicija Povodom Dana državnosti, ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao izaslanik predsednika Republike Srbije, položio je danas venac kod Spomenika neznanom junaku na Avali.
Centralna svečanost...

Centralna svečanost povodom obeležavanja Dana državnosti

15.02.2018 | Kultura i tradicija Centralna državna ceremonija proslave Sretenja – Dana državnosti Srbije održana je danas u Memorijalnom kompleksu u Orašcu.
Počasna...

Počasna artiljerijska paljba povodom Dana državnosti

14.02.2018 | Kultura i tradicija Povodom obeležavanja 15. februara – Dana državnosti Republike Srbije, danas su na Beogradskoj, Niškoj i Petrovaradinskoj tvrđavi izvršene počasne artiljerijske paljbe.
Uručena odlikovanja...

Uručena odlikovanja povodom Dana državnosti i Dana Vojske Srbije

20.04.2017 | Aktuelnosti Državna odličja, dodeljena pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom Dana državnosti i Dana Vojske Srbije, danas je u Domu Garde uručio izaslanik predsednika Republike Milorad Simić.
Obeležen Dan...

Obeležen Dan državnosti

15.02.2017 | Kultura i tradicija Srbija danas nizom manifestacija obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je počelo oslobađanje od Turske, i isti datum 1835., kada je donet prvi moderni ustav Srbije.