VOJSKA SRBIJE

Osavremenjena Rečna...

Osavremenjena Rečna flotila na vežbi Vidra 2018

13.05.2018 | Obuka Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas, u ranim jutarnjim časovima, pripadnike Vojske Srbije koji izvode taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Vidra 2018“ u Tarašu, nadomak Zrenjanina.
Zajedničko...

Zajedničko uvežbavanje Prve brigade i Rečne flotile

27.04.2018 | Obuka Pripadnici Prve brigade kopnene vojske i Rečne flotile izveli su juče u Šapcu, na Savi, zajedničko uvežbavanje u uspostavljanju i održavanju skelskog mesta prelaska i napadu taktičke grupe sa nasilnim prelaskom reke.
Obeležena...

Obeležena godišnjica potonuća broda Drava

12.04.2018 | Kultura i tradicija Pripadnici Rečne flotile obeležili su danas sedamdeset sedmu godišnjicu herojskog otpora fašističkom agresoru i potonuća broda Jugoslovenske kraljevske mornarice Drava sa celokupnom posadom.
Obeležen Dan...

Obeležen Dan rečnih jedinica i Dan Rečne flotile

04.08.2017 | Kultura i tradicija Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas proslavi Dana rečnih jedinica i Dana Rečne flotile u Novom Sadu, na Dunavu, na Keju žrtava racije.
Prijem delegacije...

Prijem delegacije roda rečnih jedinica

02.08.2017 | Aktivnosti NGŠ U susret Danu rečnih jedinica, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas delegaciju tog roda.
Taktička vežba...

Taktička vežba Rečne flotile sa bojnim gađanjem „Ečka 2017“

18.05.2017 | Obuka Pripadnici Rečne flotile danas su u ranim jutarnjim časovima na privremenom artiljerijskom poligonu „Titel“ izveli taktičku vežbu sa bojnim gađanjem pod nazivom „Ečka 2017“.
Obnovljena tradicija...

Obnovljena tradicija oficirskog bala u Novom Sadu

24.02.2017 | Kultura i tradicija U Domu VS u Novom Sadu, sinoć je održan oficirski bal koji su organizovali Komanda Kopnene vojske, Prva brigada i Rečna flotila, čime je obnovljena tradicija održavanja ove manifestacije u tom gradu.
Pripadnici Rečne...

Pripadnici Rečne flotile na vežbi „Gvozdeni mačak“ u Mađarskoj

16.09.2016 | Obuka Pripadnici Rečne flotile od 11. septembra se nalaze u Budimpešti gde zajedno sa kolegama iz Oružanih snaga Mađarske izvode vežbu „Gvozdeni mačak 2016“.
Obeležena...

Obeležena godišnjica potonuća broda „Drava“

13.04.2016 | Kultura i tradicija Pripadnici Rečne flotile juče su obeležili 75. godišnjicu herojskog otpora fašističkom agresoru i potonuća broda Jugoslovenske kraljevske mornarice „Drava“ s celokupnom posadom i komandantom poručnikom bojnog broda prve klase Aleksandrom Berićem.