VOJSKA SRBIJE

Predstavljen novi...

Predstavljen novi izaslanik odbrane Republike Slovačke

08.08.2018 | Međunarodna saradnja U Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske Srbije danas je predstavljen novoimenovani izaslanik odbrane Republike Slovačke u Beogradu potpukovnik Ivan Ulični.
General Diković sa...

General Diković sa oficirima koji su završili Generalštabno usavršavanje

16.07.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa oficirima koji su po završetku Generalštabnog usavršavanja raspoređeni u Generalštab i komande i jedinice Vojske Srbije.
General Diković na...

General Diković na vežbi Timok 2018 podržanoj simulacijama

05.07.2018 | Obuka U Centru za obuku putem simulacija u Beogradu u toku je vežba 31. pešadijskog bataljona podržana računarskim simulacijama „Timok 2018“, čija je tema Pešadijski bataljon u napadu.
Načelnik...

Načelnik Generalštaba s delegacijom službe VOJ

14.06.2018 | Aktivnosti NGŠ Povodom 18. juna – Dana službe vazdušnog osmatranja i javljanja, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu delegaciju te službe.
General Diković s...

General Diković s polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane

11.06.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obratio se danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu polaznicima 7. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane.
General Diković...

General Diković primio kandidate za izaslanike odbrane

07.06.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu sa budućim izaslanicima odbrane Republike Srbije.
Obeležena slava...

Obeležena slava Generalštaba Vojske Srbije

06.05.2018 | Kultura i tradicija U kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, u prisustvu brojnih zvanica i pripadnika Vojske Srbije, danas je svečano obeležena slava Generalštaba Vojske Srbije, Sveti velikomučenik Georgije – Đurđevdan.
Dan visokih zvanica...

Dan visokih zvanica na vežbi Viking 18

24.04.2018 | Obuka U kasarni „Banjica 2“ u Beogradu u Centru za obuku putem simulacija danas je održan Dan visokih zvanica multinacionalne vežbe podržane računarskim simulacijama „Viking 18“.
Penzionisani...

Penzionisani generali posetili Generalštab

20.04.2018 | Aktuelnosti Povodom Dana Vojske Srbije, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković priredio je danas prijem za penzionisane načelnike Generalštaba naše vojske i predsednika Skupštine Kluba generala i admirala.
Počela...

Počela multinacionalna komandno-štabna vežba „Viking 18“

16.04.2018 | Obuka Otvaranjem izdvojenog komandnog mesta u Republici Srbiji, danas je u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, započela multinacionalna komandno-štabna vežba podržana računarskim simulacijama „Viking 18“.