VOJSKA SRBIJE

Brigadni general...

Brigadni general Miroslav Talijan primio dužnost komandanta Specijalne brigade

11.10.2018 | Iz jedinica Svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta Specijalne brigade održana je danas u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.
Proslava Dana Treće...

Proslava Dana Treće brigade i primopredaja dužnosti komandanta

05.10.2018 | Aktuelnosti U niškoj kasarni „Knjaz Mihailo“ danas je održana svečanost povodom Dana Treće brigade kopnene vojske i primopredaje dužnosti komandanta ove jedinice.
Vojska Srbije je...

Vojska Srbije je spremna da brzo i odlučno izvrši naređenja vrhovnog komandanta

29.09.2018 | Aktuelnosti Na osnovu naređenja predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića Vojska Srbije je u stanju najviše pripravnosti.
Dan Tehničkog...

Dan Tehničkog remontnog zavoda Čačak

28.09.2018 | Iz jedinica U Tehničkom remontnom zavodu „Čačak“, u prisustvu brojnih gostiju, danas je obeležen praznik Zavoda i 93 godine od njegovog osnivanja.
Počela vežba...

Počela vežba inžinjerijske čete opšte namene Stena 03

25.09.2018 | Obuka U bazi „Jug“ kod Bujanovca juče je počela petodnevna taktička vežba „Stena 03“ i samoevaluacija nivoa 2 inžinjerijske čete opšte namene 310. inžinjerijskog bataljona iz Prokuplja.
Pripadnici Prve...

Pripadnici Prve brigade kopnene vojske na vežbi u Mađarskoj

21.09.2018 | Obuka Pripadnici 11. pešadijskog bataljona Prve brigade kopnene vojske izveli su na poligonu „Ujdorogd“ u Mađarskoj vežbu „Komšije 2018“ sa pripadnicima Oružanih snaga Mađarske i Nacionalne garda Ohaja.
Ministar Vulin...

Ministar Vulin obišao 28. mehanizovani bataljon

19.09.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas obuku pripadnika 28. mehanizovanog bataljona, novoizgrađene objekte za smeštaj borbenih vozila i bogoslužbene prostore u kasarni „Rifat Burdzević – Tršo“ u Novom Pazaru.
Delegacija oružanih...

Delegacija oružanih snaga Velike Britanije u poseti Kopnenoj vojsci

18.09.2018 | Međunarodna saradnja Zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Želimir Glišović sastao se danas u Nišu sa komandantom 160. pešadijske brigade i komande Velsa Oružanih snaga Velike Britanije brigadnim generalom Alenom Ričmondom.
Prijem najmlađih...

Prijem najmlađih potporučnika u jedinicama Vojske Srbije

10.09.2018 | Aktuelnosti U komandama operativnih sastava Vojske Srbije i organizacionim celinama Generalštaba danas su organizovani cvečani prijemi za najmlađe oficire Vojske Srbije, koji su u subotu promovisani u čin potporučnika.
Sastanak komandanta...

Sastanak komandanta Kopnene vojske sa komandantom Nacionalne garde Ohaja

07.09.2018 | Međunarodna saradnja Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, danas se u Komandi Kopnene vojske u Nišu, sastao sa komandantom Nacionalne garde Ohaja, general-majorom Markom Bartmanom.