Vežba Vek pobednika...

Vežba Vek pobednika 1918-2018: pripreme Specijalne brigade i vojne policije na poligonu Međa

07.11.2018 | Obuka Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general-potpukovnik Milan Mojsilović prisustvovali su danas probi pripremljenosti za vežbu „Vek pobednika 1918-2018“ na poligonu „Međa“ kod Leskovca.
Vežba specijalnih...

Vežba specijalnih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga Republike Grčke

31.05.2017 | Obuka U kasarni „Aerodrom“ u Nišu i na strelištu „Međa“, od 21. do 31. maja, izvedena je vežba specijalnih jedinica Vojske Srbije i oružanih snaga Republike Grčke „Falkon 17“.
Završen...

Završen inspekcijski nadzor dela snaga za hitno reagovanje

09.03.2017 | Obuka Provera operativnih sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije za hitno reagovanje koja je počela znakom za uzbunu u Operativnom centru VS pre tri dana, završena je noćas na više lokacija širom Srbije.
Ministar odbrane u...

Ministar odbrane u poseti jedinicama Kopnene vojske

23.06.2014 | Aktuelnosti Ministar odbrane Bratislav Gašić, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Aleksandra Živkovića i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, obišao je danas pripadnike Kopnene vojske koji se na samostalnom automatizovanom strelištu „Međa“ pripremaju za Tenkovski biatlon u Rusiji.
Intenzivne pripreme...

Intenzivne pripreme za Tenkovski biatlon u Rusiji

06.06.2014 | Obuka Na poligonu „Međa“ kod Niša već više od dve nedelje traju intenzivne pripreme tenkista Vojske Srbije koji će od polovine jula do polovine avgusta učestvovati na „Tenkovskom biatlonu“ u Ruskoj federaciji. To takmičenje, prema zamisli organizatora, treba da postane nezvanično svetsko prvenstvo.
ZAJEDNIČKA VEŽBA...

ZAJEDNIČKA VEŽBA SPECIJALNIH JEDINICA SRBIJE I TURSKE

10.10.2008 | Obuka Na poligonu “Međa” danas je održana zajednička vežba specijalnih jedinica Vojske Srbije i OS Turske na temu Dejstvo protivterorističkih timova u urbanoj sredini.