VOJSKA SRBIJE

Ministar Vulin:...

Ministar Vulin: Prioritet obuka aktivnog i rezervnog sastava vojske

17.08.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, obišao je danas obuku vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „Jun 2018“ u kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu.
Ministar Vulin:...

Ministar Vulin: Građani sigurni uz svoju Vojsku

15.08.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarali su danas sa poručnikom Dušanom Trajkovićem koji je 8. avgusta spasio život mladiću izvučenom bez svesti s dna bazena „Čair“ u Nišu.
Predsednik Vučić u...

Predsednik Vučić u VTI: Mladi stručnjaci u službi našeg napretka

14.08.2018 | Aktuelnosti Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, obišao je danas Vojnotehnički institut u kasarni Žarkovo.
Ministar Vulin:...

Ministar Vulin: Nismo najveća, ali smo najžilavija vojska na svetu

11.08.2018 | Međunarodna saradnja Na vojnom poligonu "Alabino" kraj Moskve održano je veliko finale "Tenkovskog biatlona" kome je, na poziv ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua, prisustvovao i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Zlato za snajperistu...

Zlato za snajperistu Vojske Srbije

08.08.2018 | Međunarodna saradnja Potporučnik Vojske Srbije Đorđe Lapčević osvojio je prvo mesto u konkurenciji 18 mešovitih snajperskih parova u disciplini Snajperski duel na Međunarodnim vojnim igrama u Belorusiji.
Brojnija vojska —...

Brojnija vojska — sigurnija Srbija

07.08.2018 | Civilno-vojna saradnja Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije iz zaječarskog garnizona koji pomažu domaćinstvima u Žagubici, gde su prethodnih dana poplave nanele veliku štetu.
Proslava Dana...

Proslava Dana rečnih jedinica i Dana Rečne flotile

06.08.2018 | Kultura i tradicija U Novom Sadu je danas održana svečanost povodom obeležavanja Dana roda rečnih jedinica Vojske Srbije i Dana Rečne flotile.
Dan sećanja na sve...

Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji

04.08.2018 | Aktuelnosti Centralna državna manifestacija obeležavanja Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja", pod nazivom "Oluja je pogrom", održana je večeras na stadionu Sportsko rekreativnog centra "Tikvara" u Bačkoj Palanci.
Proslava Dana...

Proslava Dana avijacije

02.08.2018 | Kultura i tradicija Povodom 2. avgusta – Dana avijacije, danas je na batajničkom aerodromu, u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina i brojnih zvanica i gostiju, priređena vojna svečanost.
Predsednik Vučić:...

Predsednik Vučić: Nastavićemo sa ulaganjem u Vojsku Srbije

29.07.2018 | Aktuelnosti Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je na poligonu Nikinci gađanju iz naoružanja koje koristi Vojska Srbije i naoružanja koje je u razvoju.