VOJSKA SRBIJE

Vežbom Balkanski...

Vežbom Balkanski odgovor 2018 protiv zajedničkih pretnji

25.05.2018 | Obuka „Svet se menja, i to na gore, i postaje sve nebezbednije mesto u kome nam različite pretnje dolaze s različitih strana“, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin obraćajući se učesnicima multinacionalne civilno-vojne vežbe „Balkanski odgovor 2018“ na poligonu „Ravnjak“ kod Kruševca.
Počela 12....

Počela 12. Konferencija načelnika generalštabova

23.05.2018 | Međunarodna saradnja Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u svojstvu izaslanika predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, otvorio je danas 12. Konferenciju načelnika generalštabova balkanskih zemalja, koja se održava u hotelu „Kraun plaza“ u Beogradu.
Ministar Vulin...

Ministar Vulin obišao pripadnike Vojske u kasarni Knjaz Mihailo u Nišu

16.05.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije u kasarni „Knjaz Mihailo” u Nišu.
Osavremenjena Rečna...

Osavremenjena Rečna flotila na vežbi Vidra 2018

13.05.2018 | Obuka Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas, u ranim jutarnjim časovima, pripadnike Vojske Srbije koji izvode taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Vidra 2018“ u Tarašu, nadomak Zrenjanina.
Obeležena slava...

Obeležena slava Generalštaba Vojske Srbije

06.05.2018 | Kultura i tradicija U kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, u prisustvu brojnih zvanica i pripadnika Vojske Srbije, danas je svečano obeležena slava Generalštaba Vojske Srbije, Sveti velikomučenik Georgije – Đurđevdan.
Garda Vojske Srbije...

Garda Vojske Srbije proslavila svoj praznik

04.05.2018 | Kultura i tradicija Svečanim defileom i prikazom dela tehnike sa kojom raspolažu, u kasarni „Dedinje“ u Beogradu, pripadnici Garde Vojske Srbije danas su proslavili Dan ove jedinice.
Dan visokih zvanica...

Dan visokih zvanica na vežbi Viking 18

24.04.2018 | Obuka U kasarni „Banjica 2“ u Beogradu u Centru za obuku putem simulacija danas je održan Dan visokih zvanica multinacionalne vežbe podržane računarskim simulacijama „Viking 18“.
Svečana akademija...

Svečana akademija povodom Dana Vojske Srbije

23.04.2018 | Kultura i tradicija Svečana akademija povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije održana je večeras u Centru „Sava“, a centralnom događaju u okviru praznovanja Dana Vojske prisustvovalo je najviše državno i vojno rukovodstvo Republike Srbije.
Prijem predsednika...

Prijem predsednika Republike povodom Dana Vojske Srbije

23.04.2018 | Kultura i tradicija Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas u zgradi generalnog sekretarijata predsednika Srbije prijem povodom Dana Vojske Srbije.
Ministar odbrane...

Ministar odbrane položio venac na Avali povodom Dana Vojske Srbije

23.04.2018 | Kultura i tradicija Povodom Dana Vojske Srbije, u ime predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, danas je položio ministar odbrane Aleksandar Vulin.