VOJSKA SRBIJE

Pripadnici Prve...

Pripadnici Prve brigade kopnene vojske na vežbi u Mađarskoj

21.09.2018 | Obuka Pripadnici 11. pešadijskog bataljona Prve brigade kopnene vojske izveli su na poligonu „Ujdorogd“ u Mađarskoj vežbu „Komšije 2018“ sa pripadnicima Oružanih snaga Mađarske i Nacionalne garda Ohaja.
Završena...

Završena takmičenja u vojničkim veštinama na nivou Kopnene vojske

14.09.2018 | Obuka U garnizonima i garnizonskim mestima Kopnene vojske, u toku ove nedelje održana su još četiri takmičenja u vojnim veštinama.
Nastavljena...

Nastavljena takmičenja u vojničkim veštinama Kopnene vojske

07.09.2018 | Obuka U protekloj nedelji održana su još četiri takmičenja u kojima su se u poznavanju znanja i veština takmičili pripadnici rodova pešadije i artiljerije i službi logistike, na nivou Kopnene vojske.
Provera spremnosti...

Provera spremnosti pešadijske čete Prve brigade za misiju UN u Libanu

04.09.2018 | Obuka Na bazi „Jug“ kod Bujanovca juče je počela evaluacija pešadijske čete Prve brigade kopnene vojske za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.
Takmičenja jedinica...

Takmičenja jedinica Kopnene vojske u vojnim veštinama

31.08.2018 | Obuka U Kopnenoj vojsci juče su završena takmičenja u individualnim osnovnim vojnim veštinama roda pešadije, takmičenje izviđačkih jedinica, kao i takmičenje u individualnim specijalističkim i kolektivnim veštinama roda artiljerija (samohodna haubica).
Pripadnici Vojske...

Pripadnici Vojske Srbije na Velikogospojinskim danima u Novom Bečeju

25.08.2018 | Civilno-vojna saradnja Na ovogodišnjoj 25. manifestaciji Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju, po treći put učestvovali su pripadnici Rečne flotile, uz njih po prvi put učešće su uzeli i pripadnici Prve brigade i Specijalne brigade.
Bojevo gađanje...

Bojevo gađanje „maljutkama“ na „Pasuljanskim livadama“

26.07.2018 | Obuka Pripadnici protivoklopnih jedinica Prve brigade kopnene vojske izvršili su na „Pasuljanskim livadama“ bojevo gađanje protivoklopnim vođenim raketama „maljutka“ i „fagot“ s borbenih vozila pešadije BVP M-80.
Snajperisti Vojske...

Snajperisti Vojske Srbije otputovali na takmičenje u Belorusiji

24.07.2018 | Obuka Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović ispratio je sinoć u Belorusiju pripadnike Vojske Srbije koji će učestvovati na Međunarodnim vojnim igrama u disciplini „Snajperska granica“.
Godina rada Vlade:...

Godina rada Vlade: Vojska i policija su jedan sistem bezbednosti i odbrane koji štiti Srbiju

05.07.2018 | Aktuelnosti Premijerka Vlade Republike Srbije, ministri odbrane i unutrašnjih poslova i predsednik Pokrajinske Vlade obišli su danas TT zbor naoružanja i vojne i policijske opreme u Subotici.
Ministar Vulin u...

Ministar Vulin u Sremskoj Mitrovici

23.06.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas novi objekat za smeštaj borbenih vozila u kasarni “Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici.