VOJSKA SRBIJE

Svečani ispraćaj...

Svečani ispraćaj kontingenta Vojske Srbije u misiju UN u CAR

13.02.2018 | Multinacionalne operacije Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković su prisustvovali ispraćaju kontingenta VS u misiju UN u Centralnoafričkoj Republici.
General Diković sa...

General Diković sa oficirom koji odlazi u misiju na Kipru

08.02.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je danas u Beogradu razgovarao sa kapetanom Nenadom Bogdanovićem, koji će narednih godinu dana biti angažovan u misiji UN na Kipru.
Srbija voli i...

Srbija voli i poštuje svoju Vojsku

01.01.2018 | Aktuelnosti Prvog dana u Novoj godini ministar odbrane Aleksandar Vulin, sa saradnicima, obišao je Operativni centar sistema odbrane u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu.
Završen regionalni...

Završen regionalni kurs civilno-vojne saradnje

10.11.2017 | Obuka Uručivanjem uverenja o uspešno savladanom programu usavršavanja danas je, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, završen desetodnevni Regionalni taktički kurs civilno-vojne saradnje.
Počela...

Počela komandno-štabna vežba „Grom 2017“

25.10.2017 | Obuka Uzbunjivanjem snaga za komandovanje snagama za reagovanje Vojske Srbije, u noćnim satima 24. oktobra, na više lokacija na teritoriji Republike Srbije, počela je komandno-štabna vežba „Grom 2017“.
Kurs za komandante...

Kurs za komandante kontigenata u mirovnim misijama UN

04.09.2017 | Aktuelnosti U okviru saradnje sa oružanim snagama Sjedinjenih Američkih Država, kroz program IMET, danas je u bazi „Jug“ počeo „Kurs za komandante kontigenata u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija“.
Predaja dužnosti...

Predaja dužnosti zamenika komandanta Združene operativne komande

26.06.2017 | Aktuelnosti U prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, danas je izvršena predaja dužnosti zamenika komandanta Združene operativne komande.
Završen Kurs za...

Završen Kurs za štabne oficire UN

09.06.2017 | Obuka U Centru za mirovne operacije u Beogradu danas je završen tronedeljni Kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija, koji su pohađala 34 slušaoca među kojima su dva pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i po jedan oficir oružanih snaga NR Kine i Belorusije.
General...

General Janićijević na sastanku zemalja članica Procesa saradnje ministara odbrane Jugoistočne Evrope

07.06.2017 | Obuka Zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Slavoljub Janićijević učestvovao je na sastanku zemalja članica Procesa saradnje ministara odbrane Jugoistočne Evrope u Podgorici
Generali...

Generali Janićijević i Heris obišli zajedničku patrolu u Kopnenoj zoni bezbednosti

26.04.2017 | Aktuelnosti Zamenik komandanta ZOK general-major Slavoljub Janićijević i pomoćnik komandanta NG Ohaja general-major Džon Heris obišli su danas pripadnike VS i KFOR-a angažovane u patroli u Kopnenoj zoni bezbednosti.