VOJSKA SRBIJE

Ministar Aleksandar...

Ministar Aleksandar Vulin u poseti pripadnicima Vojske Srbije angažovanim u MnOp UN u Libanu

17.07.2018 | Multinacionalne operacije Ministar Aleksandar Vulin u dvodnevnoj poseti pripadnicima Vojske Srbije angažovanim u multinacionalnoj operaciji UN u Libanu
Nove smene...

Nove smene pripadnika VS u operacijama Evropske unije

12.07.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa pripadnicima Vojske Srbije koji će od ovog meseca biti angažovani u operacijama Evropske unije u Somaliji i Maliju.
Nove smene u...

Nove smene u mirovnim operacijama u Somaliji i na Kipru

31.05.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa pripadnicima naše vojske koji u junu odlaze na dužnosti u mirovnim operacijama na Kipru i u Somaliji.
Svečani ispraćaj...

Svečani ispraćaj kontingenta Vojske Srbije u misiju UN u CAR

13.02.2018 | Multinacionalne operacije Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković su prisustvovali ispraćaju kontingenta VS u misiju UN u Centralnoafričkoj Republici.
General Diković sa...

General Diković sa oficirom koji odlazi u misiju na Kipru

08.02.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je danas u Beogradu razgovarao sa kapetanom Nenadom Bogdanovićem, koji će narednih godinu dana biti angažovan u misiji UN na Kipru.
Srbija voli i...

Srbija voli i poštuje svoju Vojsku

01.01.2018 | Aktuelnosti Prvog dana u Novoj godini ministar odbrane Aleksandar Vulin, sa saradnicima, obišao je Operativni centar sistema odbrane u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu.
Završen regionalni...

Završen regionalni kurs civilno-vojne saradnje

10.11.2017 | Obuka Uručivanjem uverenja o uspešno savladanom programu usavršavanja danas je, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, završen desetodnevni Regionalni taktički kurs civilno-vojne saradnje.
Počela...

Počela komandno-štabna vežba „Grom 2017“

25.10.2017 | Obuka Uzbunjivanjem snaga za komandovanje snagama za reagovanje Vojske Srbije, u noćnim satima 24. oktobra, na više lokacija na teritoriji Republike Srbije, počela je komandno-štabna vežba „Grom 2017“.
Kurs za komandante...

Kurs za komandante kontigenata u mirovnim misijama UN

04.09.2017 | Aktuelnosti U okviru saradnje sa oružanim snagama Sjedinjenih Američkih Država, kroz program IMET, danas je u bazi „Jug“ počeo „Kurs za komandante kontigenata u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija“.
Predaja dužnosti...

Predaja dužnosti zamenika komandanta Združene operativne komande

26.06.2017 | Aktuelnosti U prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, danas je izvršena predaja dužnosti zamenika komandanta Združene operativne komande.