Časni krst u rukama...

Časni krst u rukama pripadnika Vojske Srbije

19.01.2019 | Aktuelnosti Na četiri lokacije – u Starim Banovcima, Svrljigu, Kuršumliji i na Vlasinskom jezeru danas su prvi do časnog krsta doplivali pripadnici Vojske Srbije.
Ministar Vulin i...

Ministar Vulin i general Mojsilović na Božić sa pripadnicima Vojske Srbije na bazi „Vrapce“

07.01.2019 | Aktuelnosti Ministar odbrane i načelnik Generalštaba, u pratnji komandanta Kopnene vojske, proveli su Božićni dan sa pripadnicma Vojske Srbije na bazi „Vrapce“.
Ministar Vulin i...

Ministar Vulin i general Mojsilović obišli jedinice u Kopnenoj zoni bezbednosti

12.12.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba VS general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade KoV u Kuršumliji i pripadnike Vojske Srbije na bazi „Veliki trn“.
Vek pobednika...

Vek pobednika 1918-2018: vežba na Pasuljanskim livadama

10.11.2018 | Obuka Na poligonu „Pasuljanske livade“ vežbu po temi „Borbena grupa u napadu“ izvela je Treća brigada Kopnene vojske, u sadejstvu sa Mešovitom artiljerijskom brigadom i 98. i 204. vazduhoplovnom brigadom iz sastava Ratnog vazduhoplovstva.
Ministar Vulin i...

Ministar Vulin i general Mojsilović na Pasuljanskim livadama i Pešteru u susret vežbi Vek pobednika 1918-2018

06.11.2018 | Obuka Pripadnike Vojske Srbije koji se na poligonima „Pasuljanske livade“ i na Pešteru pripremaju za predstojeću vežbu „Vek pobednika 1918-2018“ obišli su danas ministar Vulin i general Mojsilović.
Zamenik načelnika...

Zamenik načelnika Generalštaba na Pasuljanskim livadama

30.10.2018 | Obuka Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general- major Petar Cvetković, obišao je danas deo jedinica Treće brigade Kopnene vojske na vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“ kod Ćuprije.
General Mojsilović...

General Mojsilović čestitao praznike Treće brigade KoV i Trećeg centra za obuku

05.10.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović uputio je čestitke povodom Dana Treće brigade kopnene vojske i Dana Trećeg centra za obuku.
Proslava Dana Treće...

Proslava Dana Treće brigade i primopredaja dužnosti komandanta

05.10.2018 | Aktuelnosti U niškoj kasarni „Knjaz Mihailo“ danas je održana svečanost povodom Dana Treće brigade kopnene vojske i primopredaje dužnosti komandanta ove jedinice.
Počela vežba...

Počela vežba inžinjerijske čete opšte namene Stena 03

25.09.2018 | Obuka U bazi „Jug“ kod Bujanovca juče je počela petodnevna taktička vežba „Stena 03“ i samoevaluacija nivoa 2 inžinjerijske čete opšte namene 310. inžinjerijskog bataljona iz Prokuplja.
Nova postavljenja u...

Nova postavljenja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije

15.09.2018 | Aktuelnosti Na osnovu Zakona o Vojsci Srbije, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doneo je ukaze o postavljenjima na nove dužnosti, unapređenju u viši čin i prestanku profesionalne vojne službe.