VOJSKA SRBIJE

Vežba podržana...

Vežba podržana računarskim simulacijama Združeni udar 2018

25.05.2018 | Obuka U Centru za obuku putem simulacija Vojske Srbije u Beogradu, u toku je vežba podržana računarskim simulacijama „Združeni udar 2018“, po temi „Borbena grupa u napadu, ojačana četa u odbrani“
Ministar Vulin...

Ministar Vulin obišao pripadnike Vojske u kasarni Knjaz Mihailo u Nišu

16.05.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije u kasarni „Knjaz Mihailo” u Nišu.
Svečanosti povodom...

Svečanosti povodom Dana Vojske u gradovima Srbije

23.04.2018 | Kultura i tradicija U prisustvu brojnih građana, na gradskim trgovima i ulicama u Kruševcu, Zaječaru, Pančevu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu danas su organizovane vojne svečanosti povodom Dana Vojske Srbije.
Takmičenje vozača...

Takmičenje vozača motornih vozila Vojske Srbije

18.04.2018 | Obuka U kraljevačkoj kasarni „Ribnica“ i na autodromu „Beranovac“ danas je održano 2. takmičenje vozača motornih vozila Vojske Srbije kome je prisustvovao načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković.
Poseta NATO...

Poseta NATO delegacije za pripremu vežbe „Stena 03“

03.04.2018 | Međunarodna saradnja U okviru priprema za realizaciju taktičke vežbe „Stena 03“ u poseti Vojsci Srbije boravi delegacija oficira iz komandi združenih snaga NATO-a iz Napulja i Brunsuma.
Pripadnici Vojske...

Pripadnici Vojske Srbije obeležili Dan sećanja

24.03.2018 | Kultura i tradicija U komandama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije danas je obeležen 24. mart – Dan sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine.
Vojska nastavlja da...

Vojska nastavlja da pomaže u odbrani od poplava

06.03.2018 | Aktuelnosti Pripadnici Vojske Srbije i danas pružaju pomoć stanovništvu u odbrani od poplava u Zaječaru, kao i na snabdevanju vodom za piće u opštini Bela Palanka.
General Diković u...

General Diković u poseti pripadnicima Vojske Srbije u misiji UN Libanu

11.12.2017 | Multinacionalne operacije Dočekom u Komandi sektora Istok misije Ujedinjenih nacija u Libanu (UNIFIL) danas je počela poseta načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića ovoj misiji.
Svečani ispraćaj...

Svečani ispraćaj mirovnjaka Treće brigade u Liban

03.12.2017 | Multinacionalne operacije U niškoj kasarni "Knjaz Mihailo“ danas je organizovan svečani ispraćaj novog kontingenta Vojske Srbije u multinacionalnu operaciju Ujedinjenih nacija u Libanu (UNIFIL).
Načelnik...

Načelnik Generalštaba obišao jedinice u Zaječaru

23.11.2017 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas jedinice Vojske Srbije stacionirane u kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru i izvršio informisanje ovih jedinica.