VOJSKA SRBIJE

Proslava Dana Treće...

Proslava Dana Treće brigade i primopredaja dužnosti komandanta

05.10.2018 | Aktuelnosti U niškoj kasarni „Knjaz Mihailo“ danas je održana svečanost povodom Dana Treće brigade kopnene vojske i primopredaje dužnosti komandanta ove jedinice.
General Mojsilović...

General Mojsilović čestitao praznike Treće brigade KoV i Trećeg centra za obuku

05.10.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović uputio je čestitke povodom Dana Treće brigade kopnene vojske i Dana Trećeg centra za obuku.
Počela vežba...

Počela vežba inžinjerijske čete opšte namene Stena 03

25.09.2018 | Obuka U bazi „Jug“ kod Bujanovca juče je počela petodnevna taktička vežba „Stena 03“ i samoevaluacija nivoa 2 inžinjerijske čete opšte namene 310. inžinjerijskog bataljona iz Prokuplja.
Nova postavljenja u...

Nova postavljenja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije

15.09.2018 | Aktuelnosti Na osnovu Zakona o Vojsci Srbije, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doneo je ukaze o postavljenjima na nove dužnosti, unapređenju u viši čin i prestanku profesionalne vojne službe.
Završena...

Završena takmičenja u vojničkim veštinama na nivou Kopnene vojske

14.09.2018 | Obuka U garnizonima i garnizonskim mestima Kopnene vojske, u toku ove nedelje održana su još četiri takmičenja u vojnim veštinama.
Nastavljena...

Nastavljena takmičenja u vojničkim veštinama Kopnene vojske

07.09.2018 | Obuka U protekloj nedelji održana su još četiri takmičenja u kojima su se u poznavanju znanja i veština takmičili pripadnici rodova pešadije i artiljerije i službi logistike, na nivou Kopnene vojske.
Takmičenja jedinica...

Takmičenja jedinica Kopnene vojske u vojnim veštinama

31.08.2018 | Obuka U Kopnenoj vojsci juče su završena takmičenja u individualnim osnovnim vojnim veštinama roda pešadije, takmičenje izviđačkih jedinica, kao i takmičenje u individualnim specijalističkim i kolektivnim veštinama roda artiljerija (samohodna haubica).
Pripadnici Vojske...

Pripadnici Vojske Srbije pokazali visoku spremnost na vežbi u Rusiji

18.08.2018 | Međunarodna saradnja Pripadnici 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske uspešno su izveli taktičku vežbu sa bojnim gađanjem na poligonu Luga u Ruskoj Federaciji.
Uspešnа gađanja...

Uspešnа gađanja na poligonu Luga kod Sankt Peterburga

16.08.2018 | Međunarodna saradnja Pripadnici 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade kopnene vojske već nekoliko dana intenzivno uvežbavaju taktičke radnje i izvode gađanja na vežbi Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije na poligonu Luga kod Sankt Peterburga.
Pripadnici Vojske...

Pripadnici Vojske Srbije na vežbi u Ruskoj Federaciji

11.08.2018 | Međunarodna saradnja Pripadnici Vojske Srbije iz sastava Treće brigade Kopnene vojske učestvuju na taktičkoj vežbi sa bojnim gađanjem Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije, u okolini Sankt Peterburga.