VOJSKA SRBIJE

Uručenje...

Uručenje odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

19.04.2018 | Aktuelnosti U okviru proslave Dana Vojske Srbije – 23. aprila, danas su u Domu Garde na Topčideru pripadnicima MO i VS uručena odlikovanja iz nadležnosti predsednika i vrhovnog komandanta Republike Srbije.
General Diković s...

General Diković s vojnim medicinarima koji odlaze u misije EU

19.04.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u Beogradu sa pripadnicima VS koji će biti angažovani u misijama EU u Somaliji i CAR.
Takmičenje vozača...

Takmičenje vozača motornih vozila Vojske Srbije

18.04.2018 | Obuka U kraljevačkoj kasarni „Ribnica“ i na autodromu „Beranovac“ danas je održano 2. takmičenje vozača motornih vozila Vojske Srbije kome je prisustvovao načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković.
Početak kurseva u...

Početak kurseva u Centru za obuku i usavršavanje podoficira

17.04.2018 | Obuka U Centru za obuku i usavršavanje podoficira juče su počeli Osnovni kurs za podoficire koji će pohađati 69 profesionalnih vojnika i Viši kurs za instruktore obuke sa 10 polaznika – podoficira VS.
Komandant Komande za...

Komandant Komande za obuku sа ambasadorom Jordana

17.04.2018 | Međunarodna saradnja Komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović razgovarao se juče u kasarni „Topčider“ u Beogradu s ambasadorom Hašemitske Kraljevine Jordana Favazom Kasimom Al Eitanom.
Značke i zahvalnice...

Značke i zahvalnice vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok

17.04.2018 | Aktuelnosti U svečanoj sali Starog dvora danas je održana ceremonija uručenja znački i zahvalnica otadzbine vojnicima sa teritorije Beograda koji su upućeni na dobrovoljno služenje vojnog roka u 2015. godini.
Nagrade pripadnicima...

Nagrade pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

17.04.2018 | Aktuelnosti U Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba danas su uručene novčane nagrade za učinjeno delo i postignute rezultate od posebnog značaja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Udruženja vojnih...

Udruženja vojnih veterana u spomen-sobi Kopnene vojske

17.04.2018 | Kultura i tradicija Predstavnici Udruženja veterana vojnoobaveštajne službe, na čelu sa general-majorom u penziji Radoslavom Škorićem, obišli su Spomen sobu Kopnene vojske u Nišu.
General Diković s...

General Diković s komandantom Kfora u Nišu

16.04.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković susreo se danas na niškom vojnom aerodromu sa komandantom Kfora general-majorom Salvatoreom Kuočijem.
Počela...

Počela multinacionalna komandno-štabna vežba „Viking 18“

16.04.2018 | Obuka Otvaranjem izdvojenog komandnog mesta u Republici Srbiji, danas je u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, započela multinacionalna komandno-štabna vežba podržana računarskim simulacijama „Viking 18“.