VOJSKA SRBIJE

Kurs za ključno...

Kurs za ključno osoblje u mirovnim operacijama

22.10.2018 | Multinacionalne operacije Kurs za ključno osoblje jedinica za učešće u mirovnim operacijama održava se od danas do petka u Centru za mirovne operacije Vojske Srbije u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu.
Otvoren štand...

Otvoren štand Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na Sajmu knjiga

21.10.2018 | Aktuelnosti Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović večeras je svečano otvorio štand Ministarstva odbrane i Vojske Srbije 63. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.
Proslavljeni...

Proslavljeni praznici komandi za razvoj Timočke i Rasinske brigade

19.10.2018 | Kultura i tradicija U kasarnama „Nikola Pašić“ u Zaječaru i „Car Lazar“ u Kruševcu danas su održane svečanosti povodom 19. oktobra – Dana Komande za razvoj Timočke brigade i Dana Komande za razvoj Rasinske brigade.
Ministar Vulin i...

Ministar Vulin i general Mojsilović sa učesnicima vežbe REGEX 18

19.10.2018 | Obuka Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović sastali su se danas sa rukovodstvom i učesnicima vežbe REGEX 2018 u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu.
Dan visokih zvanica...

Dan visokih zvanica na vežbi REGEX 18

18.10.2018 | Obuka Dan visokih zvanica na multinacionalnoj komandno-štabnoj vežbi „REGEX 18“ održan je danas u Centru za obuku putem simulacija Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije, u beogradskoj kasarni „Banjica 2“.
Ministar Vulin i...

Ministar Vulin i general Mojsilović sa istaknutim pripadnicima Vojske Srbije

18.10.2018 | Aktuelnosti Ministar Vulin i general Mojsilović razgovarali su danas sa pripadnicima Vojske Srbije koji su se istakli u izvršavanju zadataka tokom podizanja nivoa operativnih sposobnosti VS.
General Mojsilović...

General Mojsilović čestitao predstojeće vojne praznike

18.10.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović uputio je čestitke povodom Dana Komande za razvoj Timočke brigade i Dana Komande za razvoj Rasinske brigade.
Kurs analize...

Kurs analize radiološki i hemijski kontaminiranih uzoraka u Centru ABHO

17.10.2018 | Međunarodna saradnja U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije u Kruševcu u toku ove sedmice realizuje se međunarodni Osnovni kurs analize radiološki i hemijski kontaminiranih uzoraka.
Obeležena...

Obeležena godišnjica pogibije potporučnika Borka Nikitovića

16.10.2018 | Kultura i tradicija Polaganjem venaca kraj spomen-obeležja u dvorištu Osnovne škole „Petar Leković“ u Požegi danas je obeležena godišnjica pogibije potporučnika Borka Nikitovića pripadnika Gardijske brigade.
Intervju generala...

Intervju generala Mojsilovića Večernjim novostima

16.10.2018 | Intervjui Milan Mojsilović, general-potpukovnik, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, o bezbednosnoj siutaciji, modernizaciji, standardu vojnika...