VOJSKA SRBIJE

Počela 12....

Počela 12. Konferencija načelnika generalštabova

23.05.2018 | Međunarodna saradnja Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u svojstvu izaslanika predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, otvorio je danas 12. Konferenciju načelnika generalštabova balkanskih zemalja, koja se održava u hotelu „Kraun plaza“ u Beogradu.
Plakete za najbolje...

Plakete za najbolje na prvom međunarodnom takmičenju vojnih vozača

18.05.2018 | Međunarodna saradnja Svečanom ceremonijom i dodelom priznanja za najbolje učesnike danas je, u kraljevačkoj kasarni „Ribnica“, završeno prvo međunarodno takmičenje vojnih vozača.
Prvo međunarodno...

Prvo međunarodno takmičenje vojnih vozača

17.05.2018 | Međunarodna saradnja Na autodromu „Beranovac“ kod Kraljeva danas je završeno prvo Međunarodno takmičenje vojnih vozača, na kome je učestvovalo devet ekipa iz Srbije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Mađarske.
Načelnik...

Načelnik Generalštaba s ruskim izaslanicima odbrane

11.05.2018 | Međunarodna saradnja Načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković primio je danas dosadašnjeg izaslanika odbrane Ruske Federacije u Beogradu pukovnika Andreja Kindjakova i njegovog naslednika na tom mestu pukovnika Andreja Sobakina.
Komandant Komande za...

Komandant Komande za obuku sа ambasadorom Jordana

17.04.2018 | Međunarodna saradnja Komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović razgovarao se juče u kasarni „Topčider“ u Beogradu s ambasadorom Hašemitske Kraljevine Jordana Favazom Kasimom Al Eitanom.
Pogranični susret...

Pogranični susret komandanata kopnenih vojski Srbije i Bugarske

05.04.2018 | Međunarodna saradnja Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović sastao se juče u Dimitrovgradu s komandantom Kopnene vojske Bugarske Armije general-majorom Mihailom Popovim.
Poseta NATO...

Poseta NATO delegacije za pripremu vežbe „Stena 03“

03.04.2018 | Međunarodna saradnja U okviru priprema za realizaciju taktičke vežbe „Stena 03“ u poseti Vojsci Srbije boravi delegacija oficira iz komandi združenih snaga NATO-a iz Napulja i Brunsuma.
Međunarodni kurs...

Međunarodni kurs biološkog oružja i toksikologije u Centru ABHO

19.03.2018 | Međunarodna saradnja U Centru ABHO u Kruševcu danas je počeo međunarodni „Osnovni kurs biološkog oružja i toksikologije“, koji se realizuje kao zajednički projekat vojski Srbije, Crne Gore i NR Kine, kao i INN „Vinča“.
General Diković s...

General Diković s predsedavajućim Vojnom komitetu NATO-a

16.03.2018 | Međunarodna saradnja Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković se sastao danas u Beogradu s predsedavajućim Vojnom komitetu NATO-a češkim generalom Petrom Pavelom.
Izaslanik odbrane...

Izaslanik odbrane Indije u poseti Centru ABHO

01.03.2018 | Međunarodna saradnja Izaslanik odbrane Republike Indije u Srbiji pukovnik Tapas Kumar Misra posetio je juče Centar atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije u Kruševcu.