VOJSKA SRBIJE

Obeležen Dan pravne...

Obeležen Dan pravne službe

10.05.2018 | Kultura i tradicija U Domu Vojske Srbije u Nišu obeležen je Dan pravne službe, koja svoj praznik slavi u spomen na 10. maj 1864. godine, kada je u Srbiji donet Vojni sudski zakonik.
General Diković s...

General Diković s delegacijom pravne službe

09.05.2018 | Kultura i tradicija Povodom 10. maja — Dana pravne službe, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković primio je danas delegaciju te službe, koju je predvodio potpukovnik Zoran Konjokrad iz Kabineta načelnika Generalštaba.
Polaganje venca na...

Polaganje venca na Avali povodom Dana pobede nad fašizmom

09.05.2018 | Kultura i tradicija Povodom 9. maja – Dana pobede nad fašizmom, izaslanik predsednika Republike Srbije i generalni sekretar Nikola Selaković položio je danas venac kraj Spomenika neznanom junaku na Avali.
Počasna paljba...

Počasna paljba povodom Dana pobede

08.05.2018 | Kultura i tradicija Povodom 9. maja – Dana pobede nad fašizmom, pripadnici Garde Vojske Srbije izvršili su večeras počasnu paljbu sa Savske terase na Kalemegdanu ispaljivanjem deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.
Obeležena slava...

Obeležena slava Generalštaba Vojske Srbije

06.05.2018 | Kultura i tradicija U kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, u prisustvu brojnih zvanica i pripadnika Vojske Srbije, danas je svečano obeležena slava Generalštaba Vojske Srbije, Sveti velikomučenik Georgije – Đurđevdan.
Garda Vojske Srbije...

Garda Vojske Srbije proslavila svoj praznik

04.05.2018 | Kultura i tradicija Svečanim defileom i prikazom dela tehnike sa kojom raspolažu, u kasarni „Dedinje“ u Beogradu, pripadnici Garde Vojske Srbije danas su proslavili Dan ove jedinice.
Svečanost povodom...

Svečanost povodom Dana Centra za primenjenu matematiku i elektroniku

04.05.2018 | Kultura i tradicija U Centru za primenjenu matematiku i elektroniku (CPME) u Kumodražu danas je obeležen Dan Centra, koji se slavi u spomen na 5. maj 1967. godine, kada je formiran 120. centar za izradu šifara, čije tradicije nastavlja CPME.
Koncert...

Koncert Reprezentativnog orkestra Garde

27.04.2018 | Kultura i tradicija U susret obeležavanju Dana Garde, sinoć je u kasarni „Topčider“ u Beogradu, održan koncert Reprezentativnog orkestra ove elitne jedinice Vojske Srbije.
Patrijarh osveštao...

Patrijarh osveštao bogoslužbeni prostor u Gardi

25.04.2018 | Kultura i tradicija U kasarni „Dedinje“ u Beogradu danas je osveštan bogoslužbeni prostor Garde Vojske Srbije, posvećen Svetom velikomučeniku Georgiju Pobedonoscu.
Svečanosti povodom...

Svečanosti povodom Dana Vojske u gradovima Srbije

23.04.2018 | Kultura i tradicija U prisustvu brojnih građana, na gradskim trgovima i ulicama u Kruševcu, Zaječaru, Pančevu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu danas su organizovane vojne svečanosti povodom Dana Vojske Srbije.