VOJSKA SRBIJE

Proslavljeni...

Proslavljeni praznici komandi za razvoj Timočke i Rasinske brigade

19.10.2018 | Kultura i tradicija U kasarnama „Nikola Pašić“ u Zaječaru i „Car Lazar“ u Kruševcu danas su održane svečanosti povodom 19. oktobra – Dana Komande za razvoj Timočke brigade i Dana Komande za razvoj Rasinske brigade.
Obeležena...

Obeležena godišnjica pogibije potporučnika Borka Nikitovića

16.10.2018 | Kultura i tradicija Polaganjem venaca kraj spomen-obeležja u dvorištu Osnovne škole „Petar Leković“ u Požegi danas je obeležena godišnjica pogibije potporučnika Borka Nikitovića pripadnika Gardijske brigade.
Obeležen Dan Drugog...

Obeležen Dan Drugog centra za obuku

15.10.2018 | Kultura i tradicija Dan Drugog centra za obuku, 15. oktobar obeležen je prigodnim programom u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu.
Dan vojnih...

Dan vojnih padobranaca

14.10.2018 | Kultura i tradicija Na niškom vojnom aerodromu „Narednik - pilot Mihajlo Petrović“ danas je održana svečanost povodom 14. oktobra - Dana vojnih padobranaca.
Obeležena 27....

Obeležena 27. godišnjica od smrti narodnog heroja Milana Tepića

29.09.2018 | Kultura i tradicija U Beogradu je danas održana ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 27 godišnjice od smrti narodnog heroja Milana Tepića.
Proslavljen Dan roda...

Proslavljen Dan roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva

28.09.2018 | Kultura i tradicija U susret 30. septembru – Danu artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva danas je u Komandi i jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO danas je proslavljen proslavljen ovog roda Vojske Srbije.
Proslava Dana...

Proslava Dana službe telekomunikacija i Dana Brigade veze

20.09.2018 | Kultura i tradicija Prigodnim svečanostima u Upravi za telekomunikacije i informatiku (J-6) Generalštaba Vojske Srbije i Brigadi veze, u beogradskoj kasarni „Banjica“, danas je svečano obeležen Dan službe telekomunikacija i Dan Brigade veze – 20. septembar.
Prijem povodom Dana...

Prijem povodom Dana službe telekomunikacija

19.09.2018 | Kultura i tradicija U susret Danu službe telekomunikacija, načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove general-major Ilija Todorov primio je danas, u beogradskoj kasarni „Banjica 2“, delegaciju te službe.
Reprezentativni...

Reprezentativni orkestar Garde zadivio Belgiju

17.09.2018 | Kultura i tradicija Festival vojnih orkestara koji je ove godine, povodom stogodišnjice okončanja Prvog svetskog rata, održan u belgijskom gradu Liježu ostaće upamćen po izuzetnom nastupu Reprezentativnog orkestra Garde Vojske Srbije.
Dan logističkih...

Dan logističkih službi VS

14.09.2018 | Kultura i tradicija Povodom Dana intendantske službe, tehničke i saobraćajne službe u Vojnotehničkom institutu u kasarni „Žarkovo“ danas je održana održana je centralna svečanost.