Uz ovakvu vojsku...

Uz ovakvu vojsku svima miran san

12.02.2018 | Drugi o nama Reporteri „Novosti“ sa pripadnicima VS u kopnenoj zoni bezbednosti prema severnom delu Kosmeta. "Pod lupom" administrativna linija od oko 40 kilometara.
Narod jezdio po...

Narod jezdio po Dunavu u desantnim čamcima

26.04.2014 | Drugi o nama Rečna flotila je ugostila sve znatiželjnike, njih nekoliko hiljada, po rečima kapetana Dragana Spasojevića, i u okviru kasarne "Aleksandar Berić" , ali i na Dunavu, pokazala čime raspolaže od tehnike i kako izgleda biti mornar na reci.
Dva i po dana...

Dva i po dana spasavao iz smetova

04.02.2014 | Drugi o nama Kada je u petak ujutro krenuo na posao u Dom zdravlja u Batajnici, Novosađanin, poručnik i doktor Vladimir Zec, komandir Odeljenja za zdravstvenu zaštitu 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije i upravnik aerodromske ambulante, nije ni pomislio da se neće vratiti istog dana, kao što je to svakodnevno činio. Snežni i olujni smetovi koji su proteklog vikenda zahvatili delove Vojvodine učinili su da se s posla vrati tek u nedelju uveče, 60 sati nakon odlaska, ali i da postane junak o kom se već nekoliko dana priča.
NA UDARU VETRA: Ovo...

NA UDARU VETRA: Ovo su pravi heroji!

03.02.2014 | Drugi o nama Ova jedinica je helikopterom MI17 spasla u subotu 117 osoba, među kojima 42 dece, od ukupno 156 osoba, koliko je spaseno duž autoputa u okolini Bačke Topole, Iđoša i Srbobrana, dok su u petak u okolini Zrenjanina i Staićeva izvukli 84 osobe.