Свечани почетак обуке војника генерације „децембар 2021“

Уторак, 7.12.2021 | Обука
У центрима за обуку у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу данас је свечано почела обука најмлађе генерације војника на добровољном служењу војног рока.

Војници су претходно прошли период прилагођавања, током којег су се упознали са основним правилима живота и рада у Војсци Србије, задужили лично наоружање и припремили се за почетак интензивне обуке.

У наредних пет недеља војнике децембарске генерације очекује обука за руковање личним наоружањем, извођење индивидуалних тактичких радњи и поступака у борби, савлађивање садржаја из стројеве и физичке обуке и упознавање са одредбама Правила службе.

Након завршетка основне обуке војници ће служење војног рока наставити у центрима за специјалистичку обуку, где ће се оспособљавати за војноевидеционе специјалности у оквиру својих родова и служби, а затим ће проћи колективну обуку и бити ангажовани на реализацији свакодневних задатака у јединицама Војске Србије у које су распоређени.

Како искуства са претходним генерацијама показују, након завршетка војног рока многи војници ће ступити у професионалну војну службу, што је резултат унапређења услова за рад и стандарда припадника Војске Србије у претходном периоду.

Повезане вести