Састанак са командантом Кфора

Четвртак, 25.11.2021 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић састао се данас у Београду са командантом Кфора генерал-мајором Ференцом Кајаријем.

Ово је први сусрет начелника Генералштаба Војске Србије са новопостављеним командантом Кфора, који је дужност преузео у октобру ове године.

Генерал Мојсиловић је честитао генералу Кајарију постављење на ову одговорну дужност и нагласио да се од Кфора, као јединог легитимног безбедносног актера на Косову и Метохији у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН и Војнотехничким споразумом, очекује да створи услове за безбедан и миран живот становништва на целокупном простору покрајине. 

Током састанка разговарало се и о актуелној безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и активностима које се предузимају ради праћења ситуације на терену и очувања и унапређења безбедности на том простору. У разговору је истакнут значај директних контаката на свим нивоима између Војске Србије и Кфора за стабилну безбедносну ситуацију у покрајини, а посебно у захвату административне линије према Косову и Метохији.

Повезане вести