Обилазак снага Војске Србије за контролу и заштиту ваздушног простора

Среда, 16.3.2022 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас са командантом Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковником Душком Жарковићем део стално задејствованих снага задужених за контролу и заштиту ваздушног простора Републике Србије.

Током обиласка, начелник Генералштаба је сагледао организацију командовања задејствованим снагама и лично се уверио у могућности јединица Ратног ваздухопловства и ПВО за откривање, праћење и неутралисање циљева на земљи и у ваздуху у свим временским условима, 24 сата дневно, седам дана у недељи.

Генералу Мојсиловићу су овом приликом практично презентоване нове способности Војске Србије достигнуте увођењем у оперативну употребу наоружаних даљински пилотираних ваздухоплова, а било је речи и о активностима које се предузимају на унапређењу попуне, размештаја и оперативног рада у јединицама и плановима за даље опремање овим средствима.

Након излагања најстручнијих официра у овој области, начелник Генералштаба је дао смернице за даљи развој способности Ратног ваздухопловства и ПВО и изразио задовољство нивоом борбене готовости овог вида Војске Србије за реализацију кључних задатака у миру и рату.

Повезане вести