Ангажовање Војске Србије на рашчишћавању путних комуникација

Среда, 12.1.2022 | Из јединица
Након обилних снежних падавина које су захватиле велике делове наше земље, припадници Војске Србије су ових дана осим на редовним задацима ангажовани и на рашчишћавању снежних наноса са путева у секторима одговорности својих јединица. 

Приоритет је на одржавању проходности саобраћајница у Копненој зони безбедности и прилаза до војних објеката на тешко приступачним планинским теренима, где на појединим местима висина снежног покривача прелази и један метар.

Радове изводе припадници инжињеријских јединица путне специјалности, који свакодневним ангажовањем на рашчишћавању путних комуникација уз употребу инжињеријских средстава унапређују и своју оспособљеност за реализацију наменских задатака.

На овај начин се стварају услови за несметано и безбедно снабдевање и маневар јединица Војске Србије, док се мештанима планинских села, којима су ови путеви једина веза са остатком света, омогућава приступ систему здравствене заштите и снабдевање основним животним намирницама.

Одржавање проходности путних комуникација омогућено је правовременим размештајем и планском употребом инжињеријских јединица Војске Србије, које и овога пута показују да су спремне и способне да пруже подршку ангажованим снагама и помоћ грађанима када год је то потребно.

Повезане вести