Гађање бродским наоружањем на полигону „Тител“

Четвртак, 11.6.2020 | Обука
Припадници Речне флотиле и кадети 141. класе Војне академије модула речне јединице реализовали су на реци Тиси код Титела појединачна и заједничка бродска артиљеријска гађања по циљевима на води и копну.

Обуци и гађању на полигону „Тител“ данас је присуствовао министар одбране Александар Вулин, који је истакао да су припадници Речне флотиле још једном показали висок ниво обучености, мотивисаности и исправности технике.
 
— Посебно радује што су сви кадети доказали да су време на Војној академији добро утрошили, да су добро припремљени и да су спремни да преузму прве официрске дужности. Веома сам задовољан тиме како су се показали нови команданти на бродовима Речне флотиле, што говори да се смена генерација врши на прави начин и да долазе подједнако квалитетни и у будућности још квалитетнији официри и морнари. Речна флотила је важан део Копнене војске и ниједан део наше територије не може да буде небрањен, као што не може да буде небрањено небо или копно, тако ни наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштите — рекао је министар Вулин.

На полигону за гађање бродским наоружањем „Тител“, по циљевима на копну и води дејствовано је појединачним бродом и групом бродова из топова 30 мм, бацача граната 30 мм и четвороцевних топова 20 мм, након чега је уследио дефиле бродова Речне флотиле.

Повезане вести