Евалуација специјалистичке обучености војника

Четвртак, 30.12.2021 | Обука
У јединицама Војске Србије ове недеље је реализована провера обучености војника на служењу војног рока генерације „септембар 2021“, којима индивидуална обука траје четири месеца.

Реч је о војницима војнополицијских, диверзантских и падобранских специјалности, те нишанџијама на тенку М-84 који су у претходних десет недеља прошли специјалистичку обуку за извршавање задатака у оквиру послуге, посаде и тима. 

У овом периоду војници су успешно савладали садржаје тактичке обуке, руковање личним и наоружањем својих родова, реализовали су сва програмска гађања и проверу физичких способности, како би спремни дочекали евалуацију обучености.

На завршном испиту специјалистичке оспособљености, војници су решавали задатке из тактичке и ватрене обуке и правила службе и притом показали висок ниво оспособљености за извршавање задатака у оквиру специјалности за које су се обучавали.

Војници ће стечена знања и вештине наставити да надограђују у јединицама Војске Србије у којима ће се обучавати за реализацију колективних задатака до завршетка служења војног рока.

Повезане вести