Провера обучености децембарске генерације војника

Четвртак, 31.3.2022 | Обука
У Центру за обуку копнене војске у Пожаревцу ове недеље је реализована провера специјалистичке обучености војника на служењу војног рока генерације „децембар 2021“ којима индивидуална обука траје четири месеца.

Реч је о војницима извиђачких и специјалности нишанџија на борбеном возилу пешадије М-80А и тенку М-84, којима због природе задатака за које се оспособљавају специјалистичка обука траје дуже, како би успешно савладали све програмом предвиђене садржаје. 

На завршном испиту у Центру за обуку копнене војске, проверена је оспособљеност војника за решавање тактичких задатака, руковање наоружањем рода и познавање средстава и опреме оклопних, односно извиђачких јединица Војске Србије. Резултати постигнути на провери говоре да је обука добро планирана и изведена и да су војници у потпуности достигли захтеване стандарде обучености за извршавање задатака у оквиру својих специјалности.

По завршетку провере војници се упућују у јединице Војске Србије у којима ће даље надограђивати стечена знања и вештине и обучавати се за реализацију колективних задатака до краја служења војног рока.

Повезане вести