Посета команданта Националне гарде Охаја

Четвртак, 12.9.2019 | Међународна сарадња

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић састао се данас у Београду с командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Џоном Херисом, који са делегацијом борави у вишедневној посети Републици Србији.

На састанку су сумирани резултати сарадње у претходном периоду, а било је речи о даљем развоју сарадње у области обуке, образовања, ваздухопловства и ваздухопловне медицине, верске службе, као и развоја подофицирског кора. 

Заједнички је констатовано да тринаестогодишња успешна сарадња Војске Србије са Националном гардом Охаја, која се реализује у оквиру државног партнерства Србије и САД, значајно доприноси развоју укупних билатералних односа двеју земаља.

Генерали Мојсиловић и Херис су се сагласили да је успешна сарадња у домену војно-војних активности била одличан основ да се сарадња прошири и подигне на ниво активности цивилно-војне и цивилно-цивилне сарадње.

Генерала Хериса примио је данас и министар одбране Александар Вулин, а током боравка у Србији делегација Националне гарде Охаја обићи ће Војномедицинску академију, Команду Копнене војске и присуствоваће свечаној промоцији кадета у чин потпоручника.

У досадашњем делу посете, генерал Херис је разговарао са председницoм Владе Републике Србије Аном Брнабић и учествовао на међународном округлом столу „Српско-амерички односи“ одржаном у Народној скупштини Републике Србије. 

Повезане вести