Обука војника на служењу војног рока у 72. бригади за специјалне операције

Уторак, 27.7.2021 | Обука
Након успешно завршене индивидуалне обуке у центрима Команде за обуку, део одабраних војника на служењу војног рока генерације „март 2021“ распоређен је у 72. бригаду за специјалне операције.

Током интензивног обучавања, војници пролазе ватрену, физичку и тактичку обуку специјалних јединица како би се оспособили за реализацију колективних задатака бригаде у свим временским, земљишним и борбеним условима.

Гађање из различитих типова наоружања на употреби у јединици, борење, вежбе снаге, верање, савлађивање препрека, али и реализација свакодневних задатака јединице, укључујући и стражарску службу, део су активности које се реализују током служења војног рока у овој бригади.

Војници који током служења војног рока у 72. бригади за специјалне операције остваре најбоље резултате на обуци и покажу нарочиту мотивисаност и психофизичке способности по завршетку служења војног рока моћи ће да се пријаве на селективну обуку за пријем у ову елитну јединицу  Војске Србије у својству професионалног војника.

Повезане вести