Обука војника рода артиљерије

Уторак, 23.11.2021 | Обука
На полигонима за обуку Мешовите артиљеријске бригаде у касарни „Мија Станимировић“ у Нишу реализује се редовна обука војника рода артиљерије. 

Реч је о колективној обуци војника на служењу војног рока у другом периоду обучавања и додатном оспособљавању новопримљених професионалних војника за обављање дужности у оквиру послуга на артиљеријским системима 152мм М-84 „нора“ и 155мм Б-52 М-15 „нора“.

У овом периоду обучавања посебна пажња се поклања увежбавању борбених радњи и поступака приликом поседања ватреног положаја, правовременог откривања и уочавања циљева, прорачуна и правилног заузимања елемената за извршење артиљеријских гађања, као и раду послуга након издaвања команде за гађање. 

Упоредо са обуком на артиљеријским системима реализује се и оспособљавање припадника радарско-метеоролошке јединице, током које војници стичу знања о утицају временских услова на прецизност артиљеријске ватре и обучавају се за употребу савремених уређаја за метеоролошко извиђање.

Обука војника у Мешовитој артиљеријској бригади реализује се током целе године, а додатним обучавањем, које се редовно спроводи у свим јединицама Војске Србије, професионални војници се оспособљавају за више дужности у оквиру свог рода, чиме се стварају услови за несметано извршавања наменских задатака у свим условима.

Повезане вести