Тактичка вежба батаљона војне полиције „Операција 22“

Петак, 4.2.2022 | Обука
Припадници батаљона војне полиције из састава Копнене војске реализовали су ове недеље на полигону „Рујник“ код Ниша тактичку вежбу „Операција 22“.
 
На вежби је, у условима приближно реалним, увежбаван рад команде и јединица током планирања, организовања и реализације војнополицијских задатака у противтерористичкој операцији. Током вишедневних активности, проверено је и познавање начела употребе јединица и средстава војне полиције, као и садејство са другим снагама Војске Србије, структурама система одбране и чиниоцима цивилног окружења.

Припадници јединице су, уз употребу оклопних борбених возила и службених паса, реализовали низ војнополицијских задатака, као што су обезбеђење командног места, безбедносна заштита лица, контрола масовног окупљања, те лоцирање и уништење терористичких, диверзантских и побуњеничких група. Остварени резултати говоре о високом нивоу оспособљености за реализацију задатака за које је намењена јединица.

Тактичке вежбе представљају важан облик практичне обуке у Војсци Србије, а њиховом реализацијом унапређују се способности команди и јединица за извршавање додељених мисија и задатака.

Повезане вести