Редовна обука извиђача за преживљавање у природи

Уторак, 26.7.2022 | Обука
У оквиру редовних активности у летњим условима, извиђачке јединице Копнене војске су ван мирнодопских локација реализовале обуку за преживљавање и самосталну исхрану у природи.

Обука је реализована са циљем унапређења оспособљености за реализацију задатака у условима када редовно снабдевање храном није могуће, што је ситуација у којој се извиђачи, узимајући у обзир намену и природу ових јединица, могу наћи приликом извршавања својих задатака.

Током боравка у природи тежиште је било на додатном оспособљавању нових припадника извиђачких јединица. Они су се у овом периоду обучили да користе биљни и животињски потенцијал природе као основни извор хране, што подразумева прикупљање и припрему намирница, постављање замки за животиње и израду приручних фрижидера, пећи, пречишћавача воде и складишта за храну.

Обука у летњим условима, која обухвата садржаје у пливању, борењу, савлађивању водених препрека и исхрану у природи, важан је сегмент обучавања извиђача Војске Србије. Њихова обука се реализује током целе године, у свим временским и земљишним условима, како би увек били спремни за реализацију наменских задатака, и то првенствено у дубини непријатељевог распореда.

Повезане вести