Променадни дефилеи војних оркестара поводом Дана Војске

Субота, 22.4.2017 | Култура и традиција

Обележавању сутрашњег празника - Дана Војске Србије, прикључили су се и Војни оркестар Ниш и Репрезентативни оркестар Гарде Војске Србије променадним дефилеима улицама Ниша и Београда.

Дефиле Војног оркестра Ниш отпочео је наступом на Тргу Краља Милана, након чега је настављен у Обреновићевој улици и на Тргу Краља Александра, а грађани Ниша имали су прилику да уживају у маршевима и корачницама „Марш на Дрину“, „Моја домовина“, „Војвода Степа Степановић“, „Александар Први“, „Милан Обреновић“ и бројним другим. Диригент војног оркестра био је капетан Дејан Ђорђевић.

Променадни дефиле у Београду  почео је на улазу у Кнез Михајлову улицу, извођењем најчувеније српске корачнице, „Марш на Дрину“. Током дефилеа, на неколико тачака, Репрезентативни оркестар Гарде је извео још седам композиција. Шетачи у Кнез Михајловој имали су прилике да уживају у маршевима посвећеним великим владарима Србије, Милошу Обреновићу, Петру I Карађорђевићу, краљевима Милану и Александру, али је гардијски оркестар показао да су им блиске и мало лакше ноте, извођењем џез и поп композиција попут Saint Louis Blues-a, Superstition, измамивши громке аплаузе публике. Није изостало ни марширање малишана, нити прављење видео снимака за успомену на то атрактивно дешавање.
 
Свечани дефиле је завршен пред Калемегданом, поновним извођењем „Марша на Дрину“. 

Повезане вести