Трeнажна гађања циљева у ваздушном простору

Среда, 11.5.2022 | Обука
Припадници артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства малог домета из састава Копнене војске изводе тренажна гађања циљева у ваздушном простору на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.

Гађања се реализују из система „стрела-2М“, „стрела-10М“, „шило“ и модернизованог „бофорса“, а у здруженим вежбовним активностима учествују и војници на служењу војног рока генерације „децембар 2021“ и професионални састав артиљеријско-ракетних дивизиона за ПВД. 

Реализација тренажних гађања представља важан корак у припреми артиљеријско-ракетних јединица за извршење бојевих гађања циљева у ваздушном простору, којим се, уз проверу исправности средстава ратне технике, унапређује обученост појединаца и борбених послуга за руковање системом и реализацију наменских задатака. 

Припаднике артиљеријско-ракетних јединица из састава Копнене војске сада очекују контролно-тренажна, такође на аеродрому у Батајници, и потом бојева гађања циљева у ваздушном простору на полигону „Пасуљанске ливаде“, када ће њихова оспособљеност бити проверена у пракси.

Повезане вести