Припреме возача борбених возила за учешће у мировној операцији

Петак, 21.1.2022 | Обука
У Центру за обуку копнене војске реализује се обука у управљању борбеним возилима дела припадника пешадијске чете из састава Војске Србије која се припрема за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.

Петнаестодневну обуку на оклопним борбеним возилима пролазе професионални војници који ће у овој мисији обављати дужности возача војнополицијског борбеног возила ВПБ М-86.

У овој фази обуке, возачи усавршавају технике управљања борбеним возилима у теренским условима, након што су претходно успешно савладали теоријски део и проверу знања у познавању карактеристика, специјалних система и уређаја оклопних борбених возила.

Прецизно управљање возилима на различитим теренима, савлађивање препрека, вожња ноћу и у отежаним метеоролошким условима, управљање на нагибу, те отклањање могућих кварова и одржавање средстава, део су обуке за возаче у мировним операцијама.

Војницима предстоји полагање испита и провера обучености, након чега ће стечена знања и вештине у управљању борбеним возилима примењивати и надограђивати током колективне обуке пешадијске чете за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.

Повезане вести