Припреме за учешће на Међународним војним играма у дисциплини Војни рели

Четвртак, 24.6.2021 | Обука
Припадници Војске Србије се у рејону Делиблатске пешчаре интензивно припремају за учешће на овогодишњим Међународним војним играма у дисциплини Војни рели.

У току је реализација друге фазе припрема – вожња задатом брзином кретања на непознатом терену уз коришћење уређаја за навигацију. Како би се симулирали услови у којима ће се такмичити припадници Војске Србије, стазе за практичну припрему су посебно одабране, мапиране, унете у навигационе уређаје и нису познате возачима. 

Претходно су реализоване психолошке и здравствене припреме, будући да Војни рели намеће додатна психофизичка напрезања возача и сувозача, а такмичаре по завршетку ове фазе очекује реализација гађања на полигону „Међа“. У складу са резултатима оствареним током припрема, биће формирана екипа која ће представљати Војску Србије на овогодишњем такмичењу, састава десет возача, нишанџија митраљеза и аутомеханичар.

Биће ово треће учешће Војске Србије на такмичењу у дисциплини Војни рели. У претходна два наступа, 2019. и 2020. године, екипа Војске Србије је освајала треће место у екипном пласману, а 2020. је наша посада освојила прво место у појединачној конкуренцији, у категорији возила „урал“ формуле погона 6х6.

Војни рели се ове године одржава на стазама у Монголији и Руској Федерацији, а за такмичење су пријављене екипе из Белорусије, Израела, Кине, Марока, Монголије, Русије, Саудијске Арабије, Узбекистана и Србије.

Повезане вести