Тактички курс цивилно-војне сарадње

Уторак, 18.5.2021 | Обука
У организацији Одељења за цивилно-војну сарадњу (Ј-9) Генералштаба Војске Србије, у касарни „Цар Лазар“ и на вежбалишту „Равњак“ у Крушевцу реализује се тактички курс цивилно-војне сарадње за официре Војске Србије.
 
Током двонедељне обуке, полазници се теоријски и практично оспособљавају за извршавање задатака на различитим позицијама у јединици за цивилно-војну сарадњу и на командирским дужностима у мултинационалним операцијама.

На теоријском делу курса официри Војске Србије су се упознали са основама цивилно-војне сарадње код нас и у свету, надлежностима међународних владиних и невладиних организација које се ангажују на пружању помоћи угроженом становништву, као и досадашњим искуствима официра за цивилно-војну сарадњу у мултинационалним операцијама. 

Посебне вештине полазници ће стицати током реализације практичног дела обуке на вежбалишту „Равњак“, где ће решавати бројне тактичке супозиције, какве их могу очекивати у реалној ситуацији.

Обуку на курсу реализују предавачи из Одељења за цивилно-војну сарадњу и представници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, Комесаријата за избеглице и миграције и Црвеног крста Србије.

Повезане вести