Стационарно логоровање полазника Основног курса за подофицире

Понедељак, 14.6.2021 | Обука
На војном комплексу „Пескови“ код Пожаревца реализовано је стационарно логоровање полазника 18. класе Основног курса за подофицире, који се обучавају и оспособљавају за командовање групом, тимом и одељењем.

У досадашњем току курса, полазници су на полигонима, у кабинетима и на вежбалиштима стекли знања о лидерству и командовању, управљању обуком, општој тактици, и прошли физичку и ватрену обуку. 

Под будним оком инструктора из Центра за обуку и усавршавање подофицира „Милунка Савић“, будући подофицири су током логоровања реализовали бојева гађања, кретање на непознатом терену помоћу карте и ручне бусоле, уз  оријентацију у простору и савлађивање различитих препрека. Циљ обучавања је усвајање неопходних војно-стручних знања и вештина за командовање тактичким јединицама ранга одељења у извођењу основних тактичких радњи.

Полазнике курса у даљем току очекује стручноспецијалистичка обука и потом стажирање у јединицама Војске Србије. Они који успешно заврше Основни курс за подофицире биће унапређени у чин водника и распоређени на одговорајуће подофицирске дужности у јединицама Војске Србије.

Повезане вести