Обука мартовске генерације војника у теренским условима

Среда, 17.5.2023 | Обука
Војници на добровољном служењу војног рока генерације „март 2023“ који се обучавају за специјалности пешадије и артиљерије прошли су практичну обуку на полигону „Пасуљанске ливаде“.

Tоком вишедневних активности на терену војници су унапредили знања и вештине стечене у Центру за обуку копнене војске, у којем служе овај период војног рока. На полигону су се упознали са организацијом живота и рада у теренским условима и оспособљавали за извођење борбених дејстава у одбрани и нападу. Реализована су и гађања из наоружања рода.

Војници пешадијске специјалности дејствовали су из минобацача 82 мм и 120 мм, док су артиљерци извршили вежбовна, испитна и показна гађања из самоходних хаубица „гвоздика“. Остварени су врлодобри и одлични резултати, што говори да су војници задатку приступили дисциплиновано, одговорно и мотивисано и да су оспособљени за решавање основних ватрених задатака.

По повратку са терена војнике очекује завршни део индивидуалне специјалистичке обуке и провера обучености за извршавање тактичких задатака и борбену употребу наоружања рода, а затим и премештај у јединице Војске Србије у којима ће се обучавати за реализацију колективних задатака.

Повезане вести