Начелник Генералштаба Војске Србије у посети Румунији

Уторак, 27.9.2022 | Међународна сарадња
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић борави у званичној посети Румунији, која се реализује на позив начелника Генералштаба Румунске армије генерала Данијела Петрескуа.

Званични део посете је започео данас церемонијом свечаног дочека, уприличеном за нашу делегацију испред зграде Министарства националне одбране и Генералштаба у Букурешту, након чега су уследили састанак генерала Мојсиловића и Петрескуа и званични разговори делегација Војске Србије и Румунске армије.

На састанцима је разговарано о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету, досадашњој сарадњи Србије и Румуније у области одбране, као и о могућностима за унапређење војно-војне сарадње.

Генерал Мојсиловић је овом приликом изразио захвалност за подршку Румуније територијалном интегритету наше земље и истакао да је Република Србија посвећена даљем развоју укупних билатералних односа, које је оценио као добросуседске и пријатељске.

Током боравка у Румунији, начелник Генералштаба Војске Србије ће посетити Команду Мултинационалног корпуса Југоисток и Војну академију Копнених снага у Сибињу, те 26. пешадијски батаљон Румунске армије у Крајови.

Повезане вести